Våra projekt 

Eksjö.nu har en lång erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt. Ofta drivs projekt över kommun- och länsgränserna för att stärka regionen som helhet.

Digitalisera flera - för en hållbar framtid

Eksjö.nu har fått projektmedel från Leader Astrid Lindgrens Hembygd för att stärka företagare inom handeln och besöksnäringen i Eksjö och Vimmerby kommuner. Klicka här för att läsa mer om projektet. 

Tre tillsammans mot nya mål

Tillsammans med grannkommunerna i Vimmerby och Hultsfred deltar vi i ett projektet med medel från Tillväxtverket för affärsutveckling inom besöksnäringen. Klicka här för att läsa mer

Har du en projektidé?

Har du en projektidé som kan gynna fler medlemmar i Eksjö.nu? Hör av dig, vi delar gärna med oss av vår erfarenhet. Kanske kan vi genomföra något tillsammans?

Avslutade projekt 

Behovsanpassad kompetensutbildning för medarbetare på företag i Eksjö, Sävsjö, Aneby och Vetlanda kommuner. Finansieras via  Strukturfondpartnerskapet Småland och Öarna och Europeiska socialfonden. 

Projektet ska hjälpa företag att rekrytera samt underlätta för familjer att etablera sig i Eksjö, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Finansierades via Astrid Lindgrens Hembygd.

Projekt för att utveckla och inspirera till företagande på landsbygder i Eksjö, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Finansierades via Astrid Lindgrens hembygd. Avslutades 2019 och drivs nu som Nätverket TUFF. 

Under 2019 genomfördes aktiviteter för att göra  företagare mer konkurrenskraftiga i den digitala världen, utveckla samarbeten och kvalitetssäkra produkter och upplevelser för att stärka besöksnäringen. 

Utbildning, kunskap och utrustning för att skapa och driva en podcast med professionella, moderna och konkurrenskraftiga program om företagsamheten på landsbygden. Läs mer om projektet.