#Attraktivindustri

På den här sidan hittar du information kring projektet #Attraktivindustri, som genomfördes 1 november 2018 till och med februari 2022.

Projektet är nu avslutat och för mer information hänvisas du till 
Eksjö kommuns tf Näringslivschef, nina.von-krusenstierna@eksjo.se

Planerade utbildningar

Här kan du se alla planerade utbildningar.

Deltagande företag

Se vilka företag som ingår i #Attraktivindustri

Projektmål

Ta del av de mål som projektet har.

Kommande möte och aktiviteter
  • Prel. 23 februari Spridningskonferens. Konferensen kommer genomföras digitalt.

Europa i min region

#Attraktivindustri deltar i "Europa i min region". Vi visar upp en film som beskriver vår verksamhet och vår måluppfyllelse.

EU i min region är ett gemensamt informationsinitiativ för att lyfta fram EU-insatser för regionerna i Europa.
Kampanjen pågår 20-26 september. nyfiken på andra projekt?Europa i min region

Europeiska Socialfonden

Eksjö kommuns näringslivsenhet fick drygt fem miljoner kronor från Europeiska socialfonden i region Småland och Öarna, för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att Projektet #Attraktivindustri ska utbilda medarbetare på företag i fyra kommuner (Eksjö, Vetlanda, Aneby och Sävsjö).

Projektet är ett kompetens- och utvecklingsprojekt som genomförs under perioden 1 november 2018 till (31 oktober 2021), efter förlängning 28 februari 2022.

Läs mer om Europeiska Socialfonden här.

Våra aktiviteter

Kickoff

Den 23 maj 2019 genomförde #Attraktivindustri sin Kickoff! Inte mindre än 143 medarbetare deltog på detta seminarium, då helhjärtad social arbetsmiljö, likabehandling, jämlikhet och arbetsglädje stod i fokus. Läs mer.

Projektet har sedan hösten 2019 genomfört en rad olika utbildningar och föreläsningar. Hittills har ca 500 medarbetare deltagit från våra medverkande företag. 

Är du intresserad av att delta i nätverket? Nätverket är öppet för alla!

#Attraktivindustri driver ett nätverk där de deltagarna kan utbyta erfarenheter och öka sin kunskap.  Jämställdhet leder till attraktivare arbetsgivare.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om #Attraktivindustri, hör av dig!

Vi kommer gärna ut till skolor eller offentliga eller privata seminarier/möten och berättar om vårt arbetet med bland annat jämställdhet.

En attraktivare industri för alla!

Att marknadsföra våra deltagande industriföretag och synliggöra projektet samt öka kunskapen om jämställdhet och jämlikhet på arbetsplatsen är viktigt för oss, och löper som en röd tråd i projektet. Läs mer om hur vi jobbar.

Projektet arbetar för att synliggöra sitt arbete genom att bland annat synas aktivt i lokal media, via hemsida, sociala medier, (nätverk) samt delta på konferenser med mera.

App och Podd

Ladda ner vår App!
Vi vill nå olika målgrupper och har skapat en App för att ge deltagare snabb och enkel information och öka intresset för industrin som arbetsgivare. Appen  Attraktiviindustri, kan du ladda ner från Appstore och Google play. 
Vi har även spelat in en podd. Den ligger på youtube och du når den via länken nedan.

Mitt Europa

För fjärde året i rad genomfördes "Mitt Europa". I år genomfördes den digitalt och #Attraktivindustri deltog självklart. Ladda ner vår artikel. Läs mer om Mitt Europa.

Attraktivindustri -intervju

Här kan du ta del av en kort intervju med ESF-projektet #Attraktivindustris projektledare.

Desirée Källqvist
Projektledare

Maria Lindholm
Projektkoordinator

#Attraktivindustri samverkar med Näringslivsbolagen i Sävsjö, Vetlanda och Aneby kommuner