Nätverksträff Hälsa & Välmående
Fredag 24 maj kl. 08.00-10.00 hos Sara Hugosson, Hålligångladan Värne, Värneslätt 1, Eksjö
Nätverket för dig som driver företag inom branschen hälsa & välmående.
Vi lär oss mer om varandras företag för att dels kunna tipsa om varandra och dels hitta samarbeten mellan företagarna. Fokus denna gång även på utvärdering och framåtblick av eventet #hälsapåhöglandet. Kontakta maria.lagneby@gardsyoga.se för mer information och anmälan.

Presentation årets undersökning av företagsklimatet
Måndag 27 maj, kl. 08.00-09.30, Eksjö Stadshotell
Kom och ta del av resultatet av årets undersökning av företagsklimatet tillsammans med representanter från Eksjö kommun och Anna Gillek från Svenskt Näringsliv. Arbetet för att skapa ett företagsklimat i toppklass pågår. Har vi blivit bättre? Klicka här för anmälan.

Coworking Eksjö
Tisdag 28 maj, kl. 08.00-12.00 Näringslivsenheten kommunhuset
I Näringslivsenhetens lokaler har vi en coworking-yta med allt du behöver för att kunna jobba effektivt. Här sitter du i ett nav av entreprenörskap, företag och individer som vill inspireras och växa tillsammans. En plats där oväntade möten kan uppstå och nya möjligheter ta form. Klicka här för mer information och anmälan.

Nätverksträff HR-nätverket
Onsdag 29 maj, kl. 08.00 - 12.00, Kommunhuset, Eksjö kommun

Tema för träffen är Positiv psykologi och att leda med hjärtat.

Kontakta emelie@growingleaders.se för mer information och anmälan.

Framgångsfrallan - studiebesök
Torsdag 30 maj, kl. 18.30-20.30, Spakarps plantskola, Spakarp 1, Eksjö
Vårens sista träff i Framgångsfrallan blir ett härligt studiebesök på Spakarps plantskola. Temat för denna kväll är "Butiken som mötesplats och upplevelse och vad tjänar vi egentligen på att "klustra" oss". Med oss denna finfina kväll har vi Simon Larsson, Spakarps plantskola, Ing-Marie Emilsson, Rost & Blandat och Mattias Hörlén, Norrby Ängar. Vi bjuder på hemlagad ostkaka. Anmäl dig här: Klicka här för att anmäla dig.

Tips & trix för filmskapande med mobilen
Tisdag den 4 juni kl. 09.30 - 11.30, Kommunhuset, Näringslivsenheten/Eksjö.nu, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö 
För dig som redan är igång och skapar egen film för PR/marknadsföring och använder till exempel CapCut så träffas vi denna förmiddag för att tipsa och fråga varandra om allt ifrån teknik till kreativa koncept. Hjälp till självhjälp i sin bästa form helt enkelt! Vi bjuder på fika. Klicka här för anmälan. 

Nätverksträff Nätverket TUFF
Måndag 17 juni kl. 18.00-20.30, Trollegata, Mariannelund
TUFF står för Tillväxt och Utveckling För Företagare. Nätverket vänder sig till små- och soloföretagare. Rubriken för vårens aktivitet är Hållbarhet under bar himmel. Vi gästas av Maria Thorén från Almi Företagspartner Jönköping som kommer att inspirera och ge smakprov på Almis hållbarhetsworkshop. Samling vid Filmbyns parkering, Spilhammarvägen 4, Mariannelund, kl. 17.45 för samåkning till Trollegata. Vi bjuder på fika!
Anmälan senast 13 juni till carina@eldaker.se 

Businessrules.nu - vi pratar företagarpolitik
Onsdag 21 augusti kl. 18.30 - 20.30, Kristallen i Bruzaholm, Bruksvägen 3, Bruzaholm
I år utökar vi mötesplatserna med en årlig träff i Bruzaholm där ni företagare, politiker och kommunens tjänstemän får möjlighet att diskutera redigt viktiga företagarpolitiska frågor. Ambitionen är att skapa ett stimulerande och bjussigt forum där vi är inriktade på att ena oss kring de frågor/områden som vi behöver jobba vidare med. Inbjudan och agenda kommer före sommaren men anmäl er gärna redan nu till en nyttig och fin upptakt av hösten. Klicka här 

No show-avgift eller sen avbokning

Vid avbokning senare än 24 timmar innan evenemangets starttid eller om du inte kommer på inbokat event debiteras du hela avgiften för evenemanget.

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från Eksjö.nu? Tillsammans med Eksjö kommuns näringslivsenhet skickar regelbundet ut digitala nyhetsbrev. Klicka här för att anmäla din e-postadress!

Genomförda aktiviteter 2024

Här kan du se vilka aktiviteter som genomförts hittills under året:

Nätverksträff Attraktiv Industri
Tisdag 21 maj kl. 15.00-17.30, Hjältevadshus, Storgatan 10, Hjältevad
Nätverket som skapar mötesplatser hos tillverkningsindustrin där vi lär av varandra och fångar trender och gemensamma kompetensutvecklingsbehov. Fokus är industriföretagens aktuella behov, men vi siktar också mot framtiden. För dig som har ett ledaransvar - från mellanchef till VD - på ditt företag. Kontakta helen.lindqvist@eksjo.seKlicka här för anmälan.

Businesstalks.nu - möt Cecilia Andersson, Sandebo Consulting
Tisdag 30 april kl. 08.00-09.00, Putte Kock, Kaserngatan 18, Eksjö 
Cecilia är konsulten som bytte siffror mot bokstäver och verkar sedan drygt två år som författare i eget förlag. Författarskapet tar den mesta av tiden, men en handfull trogna kunder söker även hennes hjälp inom marknadsföring och ekonomi. Det är också hos de småländska företagarna som hon hittar inspirationen, både när det kommer till själva skrivandet men också i engagemanget att etablera sig som nationell författare. Precis som vilken företagare med vilken produkt som helst. Vi bjuder på frukost. Klicka här för anmälan.

Kunden i fokus - sälj mer till fler!

Onsdag 24 april, kl. 08.00-10.00, Olsbergs Arena, Eksjö
Vill du utvecklas inom sälj, marknad och kommunikation, nätverka med andra företagare och få en inblick i hur hållbarhetsarbete kan bli en konkurrensfördel?

Välkommen på en kostnadsfri företagarträff tillsammans med Almi, Eksjö kommun och Eksjö.nu! Inspiration, kunskap och workshop inom säljprocess, kundrelationer, positionering och kommunikation. Klicka här för anmälan.

TUFF - Nätverksträff
Måndag 22 april kl. 18.00-20.30, Hammar vid Solgen
Cathrine och Kenth Jansson, mångbrukare på gården Hammar vid Solgen, presenterar sin verksamhet med turism, stuguthyrning och träförädling. Vi får en rundvandring samt visning av gårdens uthyrningshus och bjuds på fika. 
Tema värdskap - ett förhållningssätt som oavsett bransch präglas av respekt värdighet och äkta omtanke. Workshop: Vad är värdskap för mig och min verksamhet? Samåkning från Mariannelund kl. 17.15, från Eksjö 17.20. Anmälan senast 17 april 2024 till carina@eldaker.se

Onlineföreläsning - Cirkularitetesrevolutionen
Måndag 22 april, kl. 11.30-13.15, digital lunchföreläsning

Hur kommer du igång med att jobba cirkulärt i ditt bolag? Elin Bergman på Cradlenet, pratar om cirkularitetsutmaningar för nystartade och etablerade företag. Välkommen på en trendspaning där får med dig tips och exempel att applicera i din verksamhet - oavsett vilken bransch du är verksam inom! Elin Bergman har kallats Sveriges ”circular economy queen” - dessutom utnämnd till LinkedIn Top Green Voice och är en erkänd internationell keynote talare. Klicka här för mer information och anmälan.

Konjunkturfrukost med Nordea - Navigera i en föränderlig värld
Onsdag 10 april, kl. 07.30 – 09.00, Eksjö Stadshotell
Räntetoppen är nådd, det svenska pristrycket normaliseras och kronan tycks vara på fastare mark. Samtidigt har den svenska ekonomin stagnerat och den småländska ekonomin bromsat ännu mer i spåren av penningpolitiska åtstramningar och höga elpriser. När vänder det och vilka är riskerna framöver? Välkomna till en konjunkturdragning med Nordeas chef för makroanalys Susanne Spector där hon navigerar oss genom utsikterna för såväl omvärlden och Sverige som Smålandsregionen. Tidningen Privata Affärer har utsett Susanne Spector till Årets Bankprofil. Motiveringen lyder ”2023 var makronyheter i allas mun – och plånbok. I störtfloden av statistik står Susanne Spector och tolkar vad som väntar härnäst för hushåll och företag i vår mikroekonomi”.
Det bjuds på frukost, klicka här för att anmäla dig.

Businessrules.nu - Lag och rätt kring användning av bilder i din marknadsföring
Torsdag 28 mars, kl. 12.00 - 13.30, Eksjö Camping & Konferens, Prästängsvägen 5, Eksjö

Är du osäker på hur du på ett korrekt sätt kan använda bilder i din marknadsföring? Välkommen till en informativ lunchföreläsning med fotografen Johan Lindqvist, som tar upp huvuddragen i lagarna kring upphovsrätt, GDPR och användningen av namn och bilder i reklam. Denna föreläsning är skräddarsydd för medlemmarna i Eksjö.nu som vill förstå de juridiska ramverken och undvika potentiella fallgropar. Ta del av praktiska råd för en trygg och effektiv marknadsföring! Johan har mångårig erfarenhet från bland annat fotografering av företag och har dessutom en god koll på lagar och regler när det gäller bildanvändning mm. Vi bjuder på lunch. Klicka här för att anmäla dig. 

Optimera din hemsida - Förbättra din hemsida för att få fler bokningar
Tisdag 19 mars, 17.30-20.00, Eksjö Stadshotell, Eksjö
Den andra av två inspirationsföreläsningar för besöksnäringsföretag med entreprenören Marcus Eldh. Hur nöjd är du med din hemsida? Marcus går igenom 23 punkter med illustrerande exempel på vad alla kan göra för att förbättra sin hemsida. Träff 1 arrangeras 7 mars. Träffarna bygger på varandra, delta gärna på båda. Klicka här för mer information och anmälan.

Hälsa på höglandet - en heldag i hälsans tecken
Lördag 16 mars, kl. 09.30-17.00, Hotel Ullinge, Orrarp Ullinge 1, Eksjö

Premiär för eventet #hälsapåhöglandet. En boost-dag fylld med en massa energi och härliga vibbar, allt för att just du ska få möjligheten att upptäcka vilket fantastiskt utbud av hälsa & välmående vi har precis runt knuten här på höglandet. En hel dag i hälsans tecken där spännande föreläsningar, fina erbjudanden, tips och en massa härlig energi kommer att varvas om vartannat. Eventet är ett samarbete mellan Eksjö.nu, Hotel Ullinge och deltagarna i nätverket Hälsa & Välmående. Klicka här för mer info och biljett.

Framgångsfrallan "Hållbarhet på riktigt"
Tisdag 12 mars, kl. 8.00-9.30, Eksjö stadshotell
Med bakgrund av den energigivande och lärorika träffen hos Putte Kock i december jobbar vi vidare på temat hållbarhet. Anna Hegethorn guidar oss i  konkret produkt- och tjänsteutveckling/paketering med fokus på att ta fram en säljande och hållbar produkt till sommarsäsongen. Vi bjuder på frukost. Klicka här för anmälan.

Fira Internationella kvinnodagen
Fredag 8 mars, kl. 17.30-ca 21.00, Njudungsgymnasiet, Vetlanda
Föreläsningar med AI-forskare Cecilia Sönströd, författare Elin Rantatalo och entreprenören Jannice Wistrand samt mat, mingel och överraskningar utlovas. Arrangör Nuvab och BPW.
Klicka här för info och anmälan.

Marknadsföring & Försäljning - Nå ut till rätt målgrupp i rätt kanaler
Torsdag 7 mars, 17.30-20.00, Trakt Forest Hotel, Sällehägnad 6, Holsbybrunn
Den första av två inspirationsföreläsningar för besöksnäringsföretag med entreprenören Marcus Eldh, om att göra det tydligt hur man ska marknadsföra och sälja sina upplevelseprodukter så att man får fler bokningar. Vi lär av varandra och får en inspirationsföreläsning på temat digital mognad. Träff 2 arrangeras 19 mars. Träffarna bygger på varandra, delta gärna på båda. Klicka här för mer information och anmälan.

Nätverket Attraktiv industri - Position Eksjös industriföretag 2027
Tisdag 5 mars, kl. 15.00-17.30, Eksjö Stadshotell

Vad är avgörande för att Eksjös industriföretag ska fortsätta växa samt konkurrenskraftiga och attraktiva för investeringar? Med oss har vi Gunnar Åkesson, Stockholms Ledarinstitut  med 30 års erfarenhet som affärsrådgivare med fokus på verksamhets- och ledarutveckling i företag som står inför förändringar. Träffen inleds med överblick i världsekonomin, i Sverige och hur det påverkar Eksjö. Gruppdiskussioner och gemensam diskussion om vad vi tar med oss och jobbar vidare med. Återträff med Gunnar planeras i slutet av året.
Vi bjuder på eftermiddagsmacka.
Klicka här för anmälan. 

Cybersäkerhet med frukost
Fredag 1 mars, klockan 8.00–9.30, Eksjö Stadshotell
Tillsammans med Näringslivsenheten på Eksjö kommun bjuder vi in till ett frukostseminarium med tema Cybersäkerhet – viktigare än någonsin. JSC från Nässjö guidar oss och fokus ligger på digital säkerhet, vår omvärld och hur vi kan arbeta heltäckande med att skydda oss mot de hot och risker som finns. Under seminariet kommer vi beskriva olika hotaktörer, olika infallsvinklar på hoten, men också vilka de vanliga sårbarheterna är i våra verksamheter och hur vi på bästa sätt kan skydda oss mot olika hotbilder.  Klicka här för att anmäla dig.

Starta eget - kurs i 6 delar
Onsdagar 28 februari - 3 april, kl. 17.30-21.00, Stadshuset, Eksjö
Låt vårens starta eget-kvällar bli din inkörsport till ett spännande entreprenörskap! Här får du kunskapen, inspirationen och verktygen för att förvandla dina idéer till ett verkligt registrerat företag. Flera framstående föreläsare kommer under 6 onsdagskvällar att inspirera, ge dig ovärderliga tips och råd samt kunskap inom olika ämnen du behöver ha koll på när du kickar i gång ditt företag. Klicka här för mer information.  Om du har frågor  kontakta Marthina Knutsson på marthina.knutsson@sciencepark.se.

AW för nya och blivande entreprenörer
Torsdag 15 februari, kl. 18.00-20.00, Havskogs tårtor, Mosstegsgatan 4, Eksjö

Årets första After Work i Eksjö! Sara Havskog, stolt ägare och drivande kraft bakom företaget, berättar om sin resa som entreprenör. Sara har stor passion för bakning och lever efter filosofin att naturliga, lokala och ekologiska råvaror av högsta kvalitet är grunden för en smakupplevelse utöver det vanliga. Möjlighet att nätverka och umgås med andra blivande entreprenörer. Under kvällen serveras en lättare kvällsmåltid och något sött till kaffet. Klicka här för mer information och anmälan.

Träff entreprenörsnätverket i Eksjö & Aneby
Torsdagen den 25/1 kl. 08.00-10.00,  Eksjö Konditori Gamla Stan, Norra Storgatan 24A, Eksjö
Ett nätverk för dig som är entreprenör, egenföretagare eller frilansare. Här kan du utbyta erfarenheter med likasinnade, ta del av omvärldsbevakning och inhämta kunskaper från extern expertis. Som medlem i nätverket blir du inbjuden till event under året och har direkt tillgång till nätverkets samlade kompetens och kan få svar på dina frågor och hjälpa andra genom dina egna erfarenheter. Nätverket är kostnadsfritt – och du betalar endast din egen frukost. Klicka här för mer information.

HR-nätverket - Att våga prata om sorg - en arbetsmiljöinsats
Torsdag 25 januari kl. 08.30 - 12.00, NBVs lokaler, Regementsgatan 21, Eksjö
Vi träffar Maria Flanagan Sundqvist och Helena Froststjärna, som föreläser och arbetar tillsammans på olika sätt runt sorgebearbetning. ”Sorg är allt som inte blev som jag tänkt mig”. Om detta och mycket mer kommer vi att få ta del av när Maria och Helena delar med sig av sina egna historier, erfarenheter och sin gedigna kunskap. Kunskap för er själva och i ert uppdrag i HR-rollen.
Kontakta
emelie@growingleaders.se för mer information och anmälan.

Businesstalks.nu - möt Carl-Henric Malmgren, Smålands-Tidningen
Tisdag 23 januari kl. 08.00-09.00, Eksjö Camping & Konferens, Prästängsvägen 5, Eksjö
Vad är Smålands-Tidningens roll och hur ser målen ut nu och för framtiden? Denna morgon träffar vi Carl-Henric Malmgren, som sedan den 1 december är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Smålands-Tidningen. Carl-Henric reder ut några av reglerna och begreppen inom journalistiken. Vad överväger journalister innan en publicering? Vilka riktlinjer finns och hur resonerar man på en liten lokalredaktion? Funkar verkligen 'clickbait'? Det finns som alltid möjlighet att ställa frågor – även kritiska. Vi bjuder på frukost.
Klicka här för att anmäla dig

Genomförda aktiviteter 2023

Här kan du se vilka aktiviteter som genomförts hittills under året:

Businessrules.nu - Nytt kommunprogram 2024. Vad betyder det för dig som företagare?
Fredag 15 december kl. 12.00-13.30 Eksjö Stadshotell, Eksjö

2024 träder det nya kommunprogrammet i kraft för Eksjö kommun. Vad har detta för betydelse för dig som företagare och vad tycker du är viktigt att vi tillsammans sätter strålkastaren lite extra på för att möjliggöra en långsiktigt hållbar utveckling av näringslivet i kommunen? Kom och möt bland andra Kommunstyrelsens ordförande Markus Kyllenbeck, kommunalrådet Sebastian Hörlin och kommundirektören Tord du Rietz under en god och affärsnyttig lunch på Stadshotellet! Vi bjuder på lunch för våra medlemmar och för icke-medlemmar är priset 150 kr. Klicka här för att anmäla dig.

CoWorking i Eksjö
Tisdag 12 december kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

Framgångsfrallan
Torsdag 7 december kl. 08.00 - 09.30 Putte Kock, Kaserngatan 18, Eksjö
Under årets sista Framgångsfralla har vi med oss Anna Hegethorn, som har massor med spännande och värdefull kunskap med sig om hållbar och konkurrenskraftig turism- och besöksnäringsutveckling. Temat för morgonen är: "Stjärnklapparna och dess potential kopplat till hållbarhet och efterfrågan – vad konsumenter vill ha?" Vi bjuder på frukost! Klicka här för att anmäla dig senast kl. 14 den 5 december.

Hållbarhetskonferens ”Koldioxid – den nya valutan?”
I samarbete med CSR Småland arrangeras digilog konferens med globalt, regionalt och lokalt fokus. Från Elmia tar vi digitalt del av föreläsare från H2 Green Steel, Scania och Beslag & Metall. Klicka här för att läsa programmet. Det lokala programmet hålls ihop av kommunens hållbarhetstrateg Sara Bergqvist. Klicka här för att anmäla dig till hållbarhetskonferensen. Länk till annan webbplats. Vid frågor, kontakta Camilla Egerlid.

Kickoff för Stjärnklappar 2023
Onsdag 22 november, drop in kl. 18.00-20.00, Brandmuseet, Östra Bakgatan Eksjö
Stjärnklapparna är en satsning vi gör tillsammans för att få ut det mesta av vintersäsongen i Eksjö kommun. Handlare, besöksnäring och UF-företag som är nyfikna på vad Stjärnklappar innehåller 2023 är varmt välkomna på denna kickoff. Vi delar ut årets Stjärnklappsetiketter och skyltfönstermaterial, informerar om aktiviteter och snackar ihop oss. Hur kan vi tillsammans slå ett slag för mer julmagi och omtanke i årets julhandel? Alkoholfri glögg och saffransbullar hjälper oss att komma i stämning. Ta med dina medarbetare! Här finns inbjudan!
Klicka här för att anmäla dig senast kl. 15 samma dag. 

Eksjö Näringslivsfest
Torsdag 16 november, kl. 18.00-.01.00, Eksjö Stadshotell 
Välkommen till en magiskt rolig kväll där kommunens företagare hyllas med priser, uppmärksamhet och fest! Årets företagare, Årets unga företagare, Årets turismföretag, Årets butik, Årets nytänkare, Årets ta-sig-församhetspris, Årets landsbygdsföretag och Årets UF-företag koras under kvällen. Smålands Karoliner, Intilla och Steam underhåller. Klicka här för att ladda ner inbjudan. Klicka här för anmälan.

CoWorking i Eksjö
Tisdag 14 november  kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

Exklusiv säkerhetsbriefing för företagare
Torsdag 9 november kl. 12.00-14.00, Hotel Ullinge, Eksjö
Almi, Företagarna och Svenskt Näringsliv bjuder in till en viktig lunch på temat säkerhetsbriefing.
Bo Hansson, tf säkerhetschef Beredskapsenheten Länsstyrelsen och Ronnie Nilsson bitr. beredskapsdirektör länsstyrelsen Jönköpings län ger insikter och råd för företagets framgång och stabilitet. Aktuella analys, riskbedömning och strategier, samverkan och nätverkande. Kostnadsfritt. Klicka här för mer info och anmälan.  

Grundläggande AI-utbildning
Onsdag 8 november, kl. 9.00–13.00, Eksjö Stadshotell

Vad är artificiell intelligens? Varför pratar alla runt om oss om AI? Vad innebär uttryck som ”Machine learning”? Välkommen på en inspirerande och lärorik AI-utbildning för dig som är nyfiken på AI. Arrangeras i samarbete med Science Park. Klicka här för mer information och anmälan.

Eksjö Företagarmässa
Torsdag 26 oktober, kl. 15.00-19.00, Olsbergs Arena, Eksjö
Den 26 oktober är det dags för Eksjö Företagarmässa! Kom och möt kollegor och utställare som sprider kunskap och lyssna på talare i Speaker´s corner som injicerar inspiration. För frågor kontakta Carina Eldåker på carina@eldaker.se. Drop-in. Anmäl dig gärna så får du fika när du kommer! 
Klicka här för anmälan.

Utbildning i marknadsföring med (mobil) video med Kalle Rosensköld
Torsdag 12 oktober, kl. 08.00-16.30, NBVs lokaler, Regementsgatan 21, Eksjö
Du lär dig videomarknadsföring på sociala medier, hur du skapar videos med din mobiltelefon och hur du attraherar kunder, besökare, kandidater, elever, mm med ”social videos”. Kalle Rosensköld är filmare, utbildare och affärsutvecklare med 15 år erfarenhet av film, videos och marknadsföring på sociala medier. 
Pris för medlemmar 1550 SEK (ex moms), icke medlemmar 1750 SEK (ex moms). Klicka här för mer information.
Max 20 deltagare, först till kvarn. Klicka här för att anmäla dig.

Ledarskapsutbildning - för dig som leder människor, arbete och projekt
10-11 oktober och 28-29 november, kl. 9.30-16.00, Tillfälle 1 Eksjö Stadshotell, tillfälle 2 Hotel Ullinge
I samarbete med Growing Leaders erbjuder Eksjö.nu en ledarutbildning där en individuell handlingsplan och flera verktyg bidrar till att utveckla och stärka ledare i sitt ledarskap. Efter utbildningen undersöker vi behovet av ett nätverk för de ledare som gått utbildningen och på så sätt vill stärka sitt ledarskap långsiktigt.
Läs mer detaljerad information om utbildningen här. Anmäl dig till emelie.palmer@growingleaders.se

Besöksnäringsträff
Torsdag 5 oktober, kl. 18.30-21.00, Kristallen Bruzaholm
Tillsammans gör vi Eksjö kommun till en härlig plats att leva, bo och verka i – men även besöka. Vi ser tillbaka på sommarsäsongen och samlar på oss erfarenheter för vidare arbete inför kommande säsonger. Inspirationsföreläsare Louise Söderberg, Isaberg Mountain Resort! Klicka här för att se inbjudan.
Vi bjuder på enklare förtäring.
Klicka här för att anmäla dig till träffen.

Rankingfrukost - lokalt företagsklimat
Måndag 2 oktober  kl. 08.00-09.30, Eksjö Stadshotell
Vi bjuder in till en presentation av resultatet av Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet. Du kommer även att få ta del av Eksjö kommuns arbete med ett Företagsklimat i toppklass. Vi bjuder på frukost! 
Klicka här för att anmäla dig till frukosten.

INSTÄLLT: Businessinnovate.nu Att våga prata om sorg - en arbetsmiljöinsats
Tisdag 11 oktober kl. 18.30-21.00, Kommunfullmäktige-salen, Eksjö Stadshus

För att skapa friska arbetsplatser där människor trivs och mår bra behöver vi göra en mängd olika insatser. En sådan är att våga prata om sorg och vad den gör med oss. Maria Flanagan Sundqvist och Helena Froststjärna blandar fakta om sorg med egna erfarenheter i en personlig och inspirerande föreläsning, som ger nya insikter, mer kunskap dig själv och en hel del aha-upplevelser. Maria och Helena arbetar båda med sorgbearbetning och driver tillsammans podden "Samtal mellan Maria och Helena". Pris: 150 kr för medlemmar, 250 kr för icke-medlemmar. Kvällsmacka ingår. Klicka här för att anmäla dig.

Ägardirektivet som styrdokument och aktivt styrelsearbete
Tisdag 26 september, Barkvägen 7, Ekenässjön
Kom och träffa andra styrelseintresserade. Mingel och inspirationsföredrag med styrelseperspektiv. Under träffen kommer vi att få en rundvandring på MP Bolagen Industri samt få lyssna på Magnus Sandberg, VD kring deras aktiva styrelsearbete samt Eddie Wingren, CEO, Designtak, om vikten av ett tydligt ägardirektiv.
Klicka här för mer information och anmälan.

CoWorking i Eksjö
Tisdag 12 september kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

Framgångsfrallan
Fredag 8 september kl. 08.00 - 09.30, Eksjö Stadshotell, Eksjö

Gemensam ”Check out” från sommaren. Hur har våra verksamheter gått och vilka frågor är viktiga framåt? Camilla Egerlid, näringslivschef och Sara Ejeby, näringslivsutvecklare, Eksjö kommun, uppdaterar oss om arbetet med Eksjö kommuns besöksnäringsstrategi. Vi bjuder på frukost. Klicka här för anmälan.

Nätverket Attraktiv industri 
Onsdag 6 september kl. 15.00-17.30, Härenviks Sweden AB, Hässelåsgatan 5, Eksjö
Nätverket som skapar mötesplatser hos tillverkningsindustrin där vi lär av varandra och fångar trender och gemensamma kompetensutvecklingsbehov. Fokus är industriföretagens aktuella behov, men vi siktar också mot framtiden. För dig som har ett ledaransvar - från mellanchef till VD - på ditt företag. Fyra träffar per år. Agenda för denna träff kommer i augusti. Nätverksledare Roger Didrick och Helen Lindqvist. För mer info kontakta  helen.lindqvist@eksjo.seKlicka här för att anmäla dig!

Businesstalks.nu - Vi möter Katarina Holm
Fredag 1 september kl. 08.00-09.00 Eksjö Camping, Eksjö
Vad driver en entreprenör att ge sig in i helt nya affärsområden? Denna morgon träffar vi Katarina Holm, välkänd företagsledare inom vård- och omsorg, numera även ägare till Nikaro Gym. Hur ser den fortsatta resan ut och finns det kopplingar mellan de olika branscherna? Vi bjuder på frukost. Klicka här för att anmäla dig.

Nätverket TUFF – Hållbarhet under bar himmel

Tisdag den 20 juni, kl. 18.30 – 20.30 i Luftslottet intill Filmbyn Småland Mariannelund
Tillsammans med Sara Bergkvist, Hållbarhetsstrateg på Eksjö kommun arbetar vi med hur du och ditt företag kan bidra till en hållbar utveckling och hur hållbarhetsarbetet faktiskt kan bidra till att göra ditt företag framgångsrikt. Under den bara himlen i Luftslottet sätter Sara de lokala globala målen i lokal kontext! Drop in från kl. 18.00 och programmet startar kl. 18.30. Vi bjuder på enklare förtäring och du anmäler dig senast den 16 juni här: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=87baa99f30fe
Vid frågor kontakta nätverksledare Carina Eldåker, carina@eldaker.se, tel 070-6190433

CoWorking i Eksjö
Tisdag 13 juni kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig senast 9 juni.

Businessrules.nu - Vad är ”good enough” i ditt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete?  Tisdag 30 maj kl. 12.00-13.30, Eksjö Stadshotell, Eksjö
De flesta håller så klart med om att det är viktigt med en god arbetsmiljö, men känner du till vad ett systematiskt arbetsmiljöarbete kan ge på ditt företag? Under denna lunch reder Bertil Jonsson och Håkan Titus på RiktigtGruppen ut begreppen och sätter fokus på vad som bidrar till attraktiva och hållbara arbetsplatser.

Bertil är arbetsmiljöingenjör med lång erfarenhet av arbetsmiljöarbete för offentlig och industriell verksamhet. Håkan är arbetsmiljöexpert och bistår med stöd inom management och systematiskt arbetsmiljöarbete. Läs mer om RiktigtGruppen här:
www.riktigtgruppen.seVi bjuder på lunch och du anmäler dig här: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=73b4e842545e


Favorit i repris. Ny chans att gå kurs i annonsering på Facebook och Instagram
Tisdag 30 maj, Eksjö eller Vetlanda beroende på var flest deltagare utfår ifrån
Halvdagskurs till medlemspris för grundläggande förståelse av annonsplattformarna, var man kan synas, viktiga strategiska skillnader och vad som krävs för att sätta igång. Guidning i respektive annonsverktyg och hur du konkret skapar kampanjer, målgrupper och annonser. Klicka här för mer information och anmälan.

Nätverksträff med Framgångsfrallan – ambassadörskap på riktigt!  Måndagen den 15 maj, kl. 18.30 -20.30, Café Dalens Topp, Valbacken, Ingatorp 
Det är dags för den sista träffen för nätverket Framgångsfrallan inför sommarsäsongen och vi bygger vidare på vår ”ambassadörsmuskel” för våra verksamheter, varandra och bygden. Färden går till Ingatorp och vi träffas först på en av de vackraste utsiktsplatserna i Sverige, nämligen Café Dalens topp på Valbacken där vi får spisa”Farmors smörgoser”. Vi får under kvällen träffa fantastiska entreprenörer, kika in i Europas äldsta profana träbyggnad, prova på en annorlunda photo shooting och fundera och diskutera frågan ” hur kan vi lyfta upp varandras verksamheter mer och binda ihop dessa ännu bättre”. Gofika ingår! Anmäl dig här:https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=6ecb3dfae7b5

CoWorking i Eksjö
Tisdag 9 maj kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig senast 5 maj.

Businesstalks.nu - Vi möter Alexander Wiktorsson, verkstadschef Sverull ElektroDynamo AB 

Tisdag 2 maj kl. 08.00-09.00, Sverull, Norra gatan 4, Mariannelund
För ett år sedan var de två anställda, nu är de redan sex anställda. Alexander Wiktorsson berättar om Sverulls spännande och expansiva resa i Mariannelund med service på bl.a. fläktar, pumpar och elmotorer för många av de större tillverkningsindustrierna både inom och utom Eksjö kommun. Hur ser framtiden ut, hur får de tag på kompetens och finns det risk för växtvärk? Vi bjuder på frukost. Det finns möjlighet att följa med på rundvandring i verkstaden mellan kl. 09.00 - 09.30. Anmäl dig här: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=e4a0d2886201


Lunchföredrag - utveckla styrelsearbetet, värdet av extern ledamot
Onsdag 26 april, kl. 11.30-13.30, Sävsjö näringsliv, Odengatan 55, Sävsjö
I samarbete med Nuvab och Sävsjö Näringsliv bjuder Eksjö.nu in till lunchföredrag med Lars Kvarnsund, med erfarenhet av befattningar som VD/Koncernchef, CFO, affärsområdeschef, styrelseledamot och styrelseordförande. Starta upp styrelsearbete på ett enkelt sätt, styrelsens roller och värdet av ett aktivt styrelsearbete. Klicka här för att mer information och anmälan.

Nätverket TUFF studiebesök på Movänta Camping
Måndag 24 april, kl. 18.00-20.30
Vi träffar Brigitte Beyer på Movänta Camping, som berättar om hur hennes dröm blev verklighet och influencern Nette Jönnervik Holmblad aka Kardemummagumman, som inspirerar oss i digital synlighet. Med oss är även Emelie Holmblad, som deltog som 8-åring i Sveriges yngsta mästerkock. Vad är hennes nästa mål och vad behövs för att få fler ungdomar engagerade i föreningar och entreprenörskap?  Vi bjuder på lättare förtäring. Drop in från kl. 18.00 och programmet startar kl. 18.30. Anmäl dig här: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=64b1d4da9772  Vid frågor kontakta nätverksledare Carina Eldåker, carina@eldaker.se, tel 070-6190433

 Besöksnäringsträff inför sommarsäsongen 
Tisdagen 18 april kl. 18.30-20.30, Eksjö stadshotell  
Vad är på gång lokalt och regionalt inför sommaren. Katrine Löwe, projektledare på Regional utveckling, Region Jönköpings län, berättar om den regionala besöksnäringsstrategin och Maria Stejdahl, ordförande Fiesta Eksjö, ger en inblick i föreningens arbete med Stadsfesten. Klicka här för att ladda ner inbjudan  

Nätverket Kvinnor Leder, lokal träff
Fredag 14 april, kl. 7.30-10.00 
Ett forum för inspiration, kunskap och nätverkande där du som företagare och ledare får växa i samverkan med andra. För dig som är kvinnlig vd och/eller ägare som driver företag med tillväxtfokus. Nätverket träffas sex gånger per år varav fyra är lokala och två länsvisa. Klicka här för mer information och anmälan.

CoWorking i Eksjö
Tisdag 11 april kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig senast 7 april.

Årsstämma Eksjö.nu AB
Tisdag 28 mars kl. 16.00, Kommunfullmäktigesalen, stadshuset, Eksjö
Aktieägare, medlemmar och andra intresserade hälsas välkomna till årsstämman. Årsberättelse och förvaltningsberättelse kommer finnas att hämta på Eksjö.nu:s kontor en veckan före mötet, från och med 21 mars.

Earth hour Eksjö
Lördag 25 mars kl. 11-14 samt 20.15-21.30, Stora torget, Eksjö
Delta i världens största miljömanifestation. Eksjö kommun arrangerar i samarbete med en rad aktörer fackeltåg, eldshow, musik och inspiration för att stoppa klimatkrisen. På kvällen föredrag i Eksjö kyrka med Nina Ekelund, grundare och generalsekreterare för Hagainitiativet. Klicka här för att läsa mer.

Businessinnovate.nu Gör din grej och berätta om det
Torsdag 23 mars, kl. 18.30-21.00, Bruzaholms Bruksmuseum, Bruzaholm
Vi möter varumärkesstrategen och konceptutvecklaren Kajsa Granberg på Alfred Technologies AB i en workshop för dig som vill bli lite vassare online med ditt företag. Ämnena för kvällen är:
• varumärke & varumärkespersonlighet, var når jag målgruppen, hygienfaktorer för att lyckas.

Pris: 150 kr för medlemmar, 250 kr för icke-medlemmar. Kvällsmacka ingår. Klicka här för att anmäla dig!

 Så startar du ditt företag
Tisdag 21 mars, kl. 18.00-20.30, Eksjö Camping & Konferens
Science Park arrangerar en kväll för dig som vill ha tips och kunskap inför eller i samband med företagsstart. Föreläsningen passar även dig som vill få information inför framtiden. Klicka här för mer information och anmälan. Den andra av två träffar. Var med på en eller båda.

Upphandlingsinformation
Tisdag 21 mars, kl
. 8.00-9.30 Emilsalen Centrumhuset, Mariannelund
Onsdag 22 mars kl. 8.00-9.30 Kommunfullmäktigesalen Stadshuset, Eksjö
Möjlighet att ställa frågor, få information om kommande upphandlingar samt få insikter i upphandlingsregler. Du får möta bland Jessica Källgren, upphandlingsansvarig och företrädare för näringslivsenheten på kommunen.

Klicka här för att anmäla dig till träffen i Mariannelund
Klicka här för att anmäla dig till träffen i Eksjö

Jobb & Framtid - Mässan mitt i Småland
Torsdag 16 mars, kl. 9.00-16.00, Hasses Sportcenter, Vetlanda
Möt dagens och morgondagens jobbsökande och framtida studenter. Här finns plats för intressanta möten och inspirerande föreläsningar. Jobb & framtid – mässan mitt i Småland, är en gemensam satsning mellan kommuner och näringsliv i Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. Tillsammans stärker vi höglandets attraktionskraft och bidrar till att klara de rekryteringsbehov och utmaningar som finns nu och framåt. Klicka här för att läsa mer om mässan och Klicka här för att boka monterplats

Så utvecklar du din idé
Tisdag 14 mars, kl. 18.00-20.30, Eksjö Camping & Konferens
Science Park i Eksjö bjuder in till föreläsning om kreativitet och idéutveckling för dig som som startat företag under de senaste 12 månaderna eller som funderar på att starta. Klicka här för mer information och anmälan.
Den första av två träffar. Var med på en eller båda.

Nätverket Attraktiv industri - premiär! 
Tisdag 14 mars kl. 16.00-18.00, Eksjöhus, Industrigatan 1, Eksjö
Som en fortsättning på projektet Attraktiv Industri startar nu nätverket med samma namn. Planen är att skapa mötesplatser hos tillverkningsindustrin för att lära av varandra och fånga gemensamma kompetensutvecklingsbehov. Fokus är industriföretagens aktuella behov, och att samtidigt sikta mot framtiden. För dig som har ett ledaransvar - från mellanchef till VD - på ditt företag. Fyra träffar per år.
Nätverksledare Roger Didrick och Helen Lindqvist. Mer info: helen.lindqvist@eksjo.se

CoWorking i Eksjö
Tisdag 14 mars kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig senast 10 mars.

Nätverket Hälsa & Välmående
Fredag 10 mars kl. 8.00-10.00
Tema värdeerbjudande. Vi övar på att formulera vår pitch och lär oss samtidigt mer om varandras företag för att dels kunna tipsa om varandra och dels hitta samarbeten oss emellan.
Kontakta
maria.lagneby@gardsyoga.se för mer information.

Slutkonferens Tre Tillsammans - mot nya mål
Onsdag 8 mars, kl. 12-16.30, Rock City Hultsfred
Summering av besöksnäringsprojektet Tre Tillsammans mot nya mål och kick-off inför fortsatt samarbete med i Eksjö, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Medverkande talare: Mattias Carlsson, Abloc, Maria Nordmark, Projektvis, Kristofer Björkman, Naturkartan, Marcus Ericsson, Social Influence och Sofie Gunnarsson, Placebrander. Dagen är kostnadsfri. Anmälan till christina@tjugoettkonsulten.se

CHATGPT - från lek till affärsnytta
Måndag 27 februari, kl. 12.00-13.00, digitalt
Digitalt lunchevent för dig som vill upptäcka möjligheterna med ChatGPT med fokus på verktygets kapaciteter, utmaningar, API-integration och praktiska råd. Du får möjlighet att upptäcka den otroliga möjligheten som ChatGPT erbjuder för affärsvärlden. Under en timma kommer vi att visa dig hur ChatGPT kan skapa värde för ditt företag och bortom lekandet. Innan eventet rekommenderar vi dig att skaffa ett eget konto på ChatGPT för att själv utforska och testa funktionen. Klicka här för mer information och anmälan

HR-nätverket tema kompetensförsörjning
Fredag 24 februari, kl. 8.30-12.00
Träff med fokus på kompetensförsörjning i syfte att inspirera och stötta varandra. Besök från näringslivsenheten som presenterar trendrapport samt dragning om Förtur - framgångsrik medflyttarservice. Kontakta emelie@growingleaders.se för mer information.

Nätverket Kvinnor Leder, regional träff
Fredag 24 februari, kl. 8.30-13.00, Spira, Jönköping
Ett forum för inspiration, kunskap och nätverkande där du som företagare och ledare får växa i samverkan med andra. För dig som är kvinnlig vd och/eller ägare som driver företag med tillväxtfokus. Nätverket träffas sex gånger per år varav fyra är lokala och två länsvisa. Klicka här för mer information och anmälan.

Businesstalks.nu Vi möter Tove Frisk, vd Bruzaholms Bruk
Torsdag 23 februari kl. 08.00-09.00, Krusagården, Norra Storgatan 29, Eksjö
Tove Frisk är sedan snart ett år tillbaka vd för anrika Bruzaholms Bruk, och den första kvinnliga vd:n i företagets 360-åriga historia. Tove berättar om sitt ledarskap, om styrkan i teamet, om hur det är att förvalta ett av landets äldsta företag och om hur bolaget möter dagens utmaningar i en energikrävande bransch. Vi bjuder på frukost.
Klicka här för att anmäla dig

Handelsbanken bjuder på lunch och konjunkturrapport
Tisdag 21 februari kl. 12.00-13.30, Eksjö Stadshotell
Hur kommer de finansiella marknaderna att utvecklas? Vad innebär greenflation? Hur mycket krävs från centralbanker för att varaktigt få ner inflationen?
Eventet inleds med en lunch där Handelsbanken presenterar kontoret i Nässjö, dess medarbetare och hur man vill satsa framåt i Nässjö- och Eksjöregionen. Konjunkturrapporten presenteras av Lars Horngård, riskrådgivare inom Handelsbanken Markets, som pratar om framtiden med landets konjunkturläge i åtanke. Möjlighet att ställa frågor. Varmt välkomna önskar Handelsbanken Nässjö/Eksjö i samverkan med Eksjö.nu och näringslivsenheten på Eksjö kommun!
Klicka här för att anmäla dig! 

CoWorking i Eksjö
Tisdag 14 februari kl. 8-12, näringslivsenhetens lokaler, Södra Kyrkogatan 4 Eksjö
Är du entreprenör eller frilansare och vill jobba i en inspirerande miljö med likasinnade? Välkommen till vårt CoWorking space andra tisdagen i varje månad! Affärsutvecklare finns på plats, liksom gratis wifi och skrivare. Vi bjuder på förmiddagsfika och varannan gång får du kl. 10 en inspirationsinjektion i form av en kortare föreläsning om olika aktuella ämnen. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig senast 10 februari.

Businessinnovate.nu Hur påverkar världsläget företag i Eksjö?  
Tisdag  31 januari kl. 18.30 - 21.00, Eksjö Camping, Eksjö
Vart är näringslivet på väg i världen och behövs det några stötdämpare på den fortsatta vägen? Vi träffar Gunnar Åkesson, ekonomie doktor i företagsekonomi, programansvarig på Mgruppen och med 30 års erfarenhet som affärsrådgivare med fokus på verksamhets- och ledarutveckling i företag som står inför förändringar. Vi utforskar vad som sker i världsekonomin och Sverige och hur det påverkar oss i Eksjö. Enklare middag.
Klicka här för att anmäla dig

After work för nya och blivande företagare
Onsdag 25 januari, kl. 18.00-20.00, Forma Framtid, Nanylundsområdet, Eksjö
Ny i företagsvärlden? Eller ska du precis starta eget? Välkommen att inspireras av andra och bolla tankar kring entreprenörskap. Vi träffas hos Robin Wiktorsson,
Forma Framtid, som utnämndes till Årets Nytänkare i Eksjö kommun 2022. Enklare förtäring. Enklare förtäring. Anmälan till marthina.knutsson@sciencepark.se.

Kurs i annonsering på Facebook och Instagram
Onsdag 25 januari, KF-salen i Stadshuset i Eksjö, Södra Kyrkogatan
Halvdagskurs till medlemspris för grundläggande förståelse av annonsplattformarna, var man kan synas, viktiga strategiska skillnader och vad som krävs för att sätta igång. Guidning i respektive annonsverktyg och hur du konkret skapar kampanjer, målgrupper och annonser. Klicka här för mer information och anmälan.

Hållbarhetsworkshop
Tisdag 24 januari, kl 8.00-16.30, Olsbergs Arena, Eksjö

Science Park, Almi och hållbarhetsteamet i Småland bjuder in till en heldag med fokus på ditt företags hållbarhetsfrågor. Utifrån information om hållbarhetsområdets utmaningar, klimatstatus och klimatpolitikens krav på företag hjälper vi dig att identifiera relevanta hållbarhetsfrågor och koppla dem till affärsmöjligheter. Klicka här för mer information och anmälan 

Grötmagi - inspirationsträff med Curlyfood
Måndag 23 januari kl. 18.30-20.00, Lundstorps hembygdsgård, utanför Eksjö
Låt dig inspireras i grötens olika skepnader och med råvaror som kan växa runt knuten. Vad är god energi? Inspirationsträff för hotell, restauranger, hälsoföretag och andra intresserade med Curlyfood, vars grundare, Cecilia Davidsson, näringsterapeut och kock, har sina rötter i Hjältevad. Klicka här för att anmäla dig!

Frukostmöte för fastighetsägare
Torsdag 19 januari kl. 9.00-10.30, Kommunhuset, rum Apotekaren vån. 3

Ett inspirerande möte med fokus på fastighetsägarens roll i platsutveckingen. Sofie Gunnarsson, Placebrander är med på länk och berättar om aktuella trender och omvärldsbevakning, goda exempel och om vad som kan hända när man samverkar. Vi avslutar med distussion om vad vi kan göra lokalt? Klicka här för att ladda ned inbjudan. Anmälan till helen.lindqvist@eksjo.se

Generationskrockar - varför blev det så här?
Tisdag 17 januari, kl. 07.30-09.00, Hotel Ullinge
Kicka igång det nya året med ett frukostseminarium för dig som har personalansvar. Kanske är du vd, hr-chef eller avdelningschef? Generationskrockar står som tema där vi tar itu med myter och beteenden. Arrangeras i samarbete med Poolia, Hotel Ullinge och NNAB (Nässjö Näringliv AB).
Klicka här för mer information och anmälan.

Avslutning projekt Digitalisera flera - för en hållbar framtid
Måndag 9 januari kl. 18.00-21.00 (mat och mingel 18-19, Filmbyn Småland, Mariannelund
Till Tjugondag Knut är det dags att summera och avsluta projektet, utvärdera Stjärnklappskonceptet – och blicka framåt! Sofie Gunnarsson, Placebrander, presenterar rykande färska trender för 2023. Hur gör vi konceptet Stjärnklappar ännu bättre till kommande år? Enklare förtäring. Klicka här för att ladda ner inbjudan.
Klicka här för anmälan! 

Frukostmöte för fastighetsägare
Måndag 9 januari, kl. 08.00-09.30, Vimmerby Stadshotell, Vimmerby

Välkommen på ett inspirerande möte med fokus fastighetsägarens roll i platsutvecklingen. Framgångsrik utveckling skapar attraktiva platser där människor vill bo, bidra och bedriva verksamheter, vilket i sin tur skapar nöjda hyresgäster och högre fastighetsvärde. Som fastighetsägare har du stora möjligheter att ta en aktiv roll i utvecklingen och göra skillnad! Anmälan till helen.lindqvist@eksjo.se

Genomförda aktiviteter 2022

Här kan du se vilka aktiviteter som genomfördes under 2022. 

Hållbarhet på riktigt – Följ med i ett paradigm-skifte för en hel bransch 
Onsdag 14 december kl. 18.30 - 20.30, Hotel Ullinge, Orrarp Ullinge 1, Eksjö
Volvo CE har bestämt sig för att vara en ledare i klimatomställningen. Niklas Nillroth, hållbarhetschef, är en av de ledande personerna i processen. Med basen i småländska Braås är det för Niklas viktigt att göra konkreta förändringar "på riktigt". Kanske kan Volvo CE:s erfarenheter var tillämpbara i din verksamhet? 
Enklare middag ingår. Klicka här för att anmäla dig!

Business Talks.nu Möt Martin Adamson
Tisdag 29 november kl. 08.00 - 09.00, Harrys, Norra Storgatan, Eksjö
Vi samtalar med Martin Adamson, vd för Höglandet Städ AB, delar med sig om hur det är att gå ifrån ett litet företag med en anställd till att idag ha 60 medarbetare på lönelistan.  Företaget har funnits i 10 år och har köpts upp av Stormtrivsgruppen. Martin berättar om möjligheterna och de nya förutsättningar för Martin och bolaget som detta innebär. Klicka här för att anmäla dig

Nätverksträff HR-Nätverket, tema hållbarhet
Fredag 25 november kl. 8-11.30
En toppenchans att få kunskap och inspiration, alla företag behöver tänka hållbarhet! Vi startar dagen med att delta i hållbarhetskonferens i näringslivsenhetens lokaler enligt ovan, (Obs separat anmälan). Därefter samlas vi på egen hand i Apotekaren, våning 3, Kommunhuset Eksjö. Anmälan till emelie@growingleaders.se. Ange även om du deltar på gemensam lunch! 

Konferens hållbart näringsliv
Fredag 25 november kl. 08-10.30, Näringslivsenhetens lokaler, Kommunhuset Eksjö 

Föreläsningar med  Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, Emma Dalväg, författare boken Symbios, Tommy Berglund, forskare Center för Sustainable Business vid Örebro universitet, via länk från Jönköping. Därefter lokalt program med Sara Bergkvist, hållbarhetsstrateg, som samtalsledare. Klicka här för program och anmälningslänk. Arrangeras i samarbete med CSR Småland och flera kommuner.
Nätverksträff Hälsa & Välmående, tema Väck intresse!

Fredag 18 november kl. 08.00 - 10.00, Storgatan 44, Nässjö

Helena Sörmander @delaminsorg berättar om sin verksamhet inom sorgbearbetning och företagsutveckling. Inför denna träff övar vi oss i att pitcha vårt företag. Helena ger oss goda råd & tips inför träffen. Vi fortsätter att testa kommunens bästa gröna frukost och bjuder på frukost från Princess. Anmälan maria.lagneby@gardsyoga.se

Näringslivsfest 2022
Torsdag 17 november, Olsbergs Arena, Eksjö 
Varmt välkommen på en härlig kväll där kommunens företagare hyllas med priser, uppmärksamhet och fest! Klicka här för att ladda ner inbjudan. Johan Guthed tar oss med på en resa genom den articifiella intelligensens värld. Teatertolvan bjuder på fartfyllda uppträdanden från tidigare uppsättningar. Anmäl dig här.
Pris 595 kr exkl moms för medlemmar i Eksjö.nu, 695 kr exkl moms för icke-medlemmar.

Frukostmöte hållbarhet 
Onsdag 16 november, kl. 8.00-9.30, Vimmerby Stadshotell
Vad är ett hållbart erbjudande och hur kan vi hjälpa våra kunder att göra hållbara val i vardagen – och i
julhandeln. Vi presenterar julkonceptet Stjärnklappar som vuxit fram under projektet och skruvar på begreppen
tillsammans med produkt- och platsutvecklare Anna Hegehorn. För handels- och besöksnäringsföretag i Vimmerby och Eksjö inom ramen för projektet Digitalisera flera - för en hållbar framtid. Anmäla mejlas till carina@eldakar.se.

Frukostmöte jämställdhet och mångfald
Tisdag 15 november, kl. 8.00-9.30, Eksjö Stadshotell
Hur kan vi bli mer jämställda och se mångfaldens möjligheter i våra företag. Tillsammans med plats- och produktutvecklare Anna Hegethorn fördjupar vi oss i ämnet.  Vi gör en presentation av den gemensamma julsatsningen för handels- och besöksnäringsföretag i Vimmerby och Eksjö inom ramen för projektet Digitalisera flera - för en hållbar framtid och tittar gemensamt på hur vi kan skapa hållbara erbjudanden.  Klicka här för att anmäla dig!

After work för nya och blivande företagare
Torsdag 10 november, kl. 18.00-20.00, Pure Balance, Kaserngatan 26, Eksjö

Häng med andra entreprenörer som ska eller nyligen har startat, till företagaren Anna Gustafsson, som driver Pure Balance och en av initiativtagarna till mötesplatsen Livskraft. Du får inspiration, kunskap och nya kontakter med andra som är i startgroparna av sitt företagande! Klicka här för mer info och anmälan.

Grundläggande AI-utbilding för stora och små företag
Torsdag 10 november, kl. 9.00-14.00, Restaurang Byn, Jönköpingsvägen 3, Aneby

Genom att nyttja AI (Artificiell intelligens) kan ett företag fördubbla sin tillväxtpotential! Science Park erbjuder en kväll med grundläggande utbildning i AI, inspiration, omvärldsbevakning, goda exempel samt kunskap om hur du kan skapa affärsnytta och kundvärden. Inga förkunskaper krävs! 
Klicka här för mer information och anmälan.

Småföretagarmässa - inspiration och kunskap för småföretagare
Onsdag 9 november, drop-in kl. 15-19, Eksjö Stadshotell
Nätverket TUFF - Tillväxt och utveckling för företagare, bjuder in både medlemsföretag i Eksjö.nu och icke-medlemmar till en mässa där du som småföretagare kan räta ut dina frågetecken! En rad utställare inom flera verksamhetsområden sprider kunskap samt inspirerar i en Speaker's Corner. Program hittar du här! Även om du numerärt är "större" än en småföretagare är du hjärtligt välkommen att var med!  Fri entré, ingen föranmälan!  

Frukostmöte - tema energifrågor och elkostnader
Fredag 4 november kl. 07.30-09.00
Fokus på de höga energikostnaderna – konsekvenser och förslag på åtgärder man kan vidta för att minska sin elkostnad och fånga energitjuvar. Vi gör det tillsammans med projektledare på Energikontoret Norra Småland, Ingela Gustafsson och Eksjö Energi. Klicka här för anmälan. Du bjuds på frukost! 

Trendmöte i projektet Digitalisera flera - för en hållbar framtid
Torsdag 27 oktober, kl. 18.30-20.30, Filimbyn Småland, Mariannelund
Med siktet instället på julen 2022 tar vi vår gemensamma idé om en digital julportal med julaktiviteter i Eksjö och Vimmerby kommuner vidare tillsammans med Sofie Gunnarsson på Placebrander. Drop-in från 18.30, vi startar kvällen med en enklare måltid. Ladda ned inbjudan här! Anmälan till carina@eldaker.se

Föresläsning: Så startar du ditt företag
Torsdag 20 oktober, kl. 18.00-20.30, Kommunhuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Science Parks affärsutvecklare Marthina Knutsson berättar vad du behöver tänka på inför en företagsstart. Fördelar och nackdelar med olika företagstyper, verktyg för affärsmodell, prissättning, avtal, försäkringar, bokföring, moms och F-skatt.  Efter föreläsningen kan du boka ett individuellt och kostnadsfritt möte för att få coachning till din idé. Klicka här för mer information och anmälan

Businesstalk.nu - samtal med Lars Nordgren
Tisdag 18 oktober kl. 8.00 - 9.00, Putte Kock, Eksjö
Vi samtalar med Lars Nordgren, vd på Sherwin-Williams Sverige. Ett globalt ledande amerikanskt företag inom färgbranschen med egen tillverkning, utveckling och försäljning, varav en av anläggningarna ligger i Bellö. Hur ser Sherwin-Williams affärsmodell ut, vilka utmaningar står bolaget inför och hur är det att jobba på färgfabriken vid Bellens strand. Detta och mycket annat hinner vi prata om. Frukost ingår.
Klicka här för att anmäla dig

Roadtrip med Vattenfall
14 oktober, kl. 8.00-9.30, Näringslivsenheten, Kommunhuset, Eksjö
Möt representanter från Vattenfall och Vindkraftcentrum på en plats när dig! Tillsammans registrerar vi ditt företag i leverantörsdatabasen inför vindkraftsparkprojektet i Bruzaholm. Få support med att göra en säljande profil med vad du och ditt företag kan erbjuda. Detaljerat program och tider hittar du här.

Roadtrip med Vattenfall
13  oktober, kl. 9-10, Bruzaholms Folkets hus, kl. 11-12.30, Emilsalen, Mariannelund, kl. 14.30-15.30, Veldi kompetens, Eksjö Industriområde
Möt representanter från Vattenfall och Vindkraftcentrum på en plats när dig! Tillsammans registrerar vi ditt företag i leverantörsdatabasen inför vindkraftsparkprojektet i Bruzaholm.  Få support med att göra en säljande profil med vad du och ditt företag kan erbjuda. Detaljerat program och tider hittar du här.

Föreläsning för nya och blivande företagare: Så utvecklar du din idé
Torsdag 13 oktober, kl. 18.00-20.30, Kommunhuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Science Parks affärsutvecklare Marthina Knutsson pratar drivkrafter, framgångsfaktorer och hållbarhet kopplat till din idé och ger dig redskap och tips. Efter föreläsningen kan du boka ett individuellt och kostnadsfritt möte för att få coachning till din idé. Klicka här för mer information och anmälan

Businessrules - med fokus på juridiken
Torsdag 6 oktober kl. 12.00-13.00, Eksjö Stadshotell
Advokaterna Ambjörn Essén och Johan von Porat Wehre från advokatfirman Glimstedt Jönköping presenterar byråns expertområden, går igenom några nyheter som är viktiga för företag samt gör en fördjupning i den nya konsumentköplagen. Anmäl dig här senast 30 september 

Boosta din kreativitet i en unik workshop
Onsdag 5 oktober , kl 15.30-18.00, Skedhults Gård, Eksjö
Projektet Tre Tillsammans mot nya mål bjuder in till en kreativ eftermiddag där du får testa konceptutveckling i ilfart tillsammans med Helén Lindqvist, vd Eksjö.nu. Vi utmanar vår kreativitet och ser möjligheter i det lilla utan boxar och pekpinnar. Här finns inbjudan! Anmälan till christina@tjugoettkonsulten.se  senast 28 september. 

Utbildning: Ekonomi för icke-ekonomer
Onsdag-torsdag 5-6 oktober, kl. 9.00-16.00, Ädelfors folkhögskola
Grundläggande utbildning för dig som är icke-ekonom i privat sektor och vill få en övergripande bild av hur företagets ekonomiska system hänger samman och fungerar. Ingen förkunskap krävs. Genomförs i samarbete med Nuvab och utbildningsföretaget Confex. Medlemspris 10 000 kronor. Mer information och anmälan.

Företagarlunch med presentation av ranking
Onsdag 28 september, kl. 12-13.30, Eksjö Camping, Eksjö
Anna Gillek, regionchef, Svenskt Näringsliv Jönköpings län, presenterar årets ranking. Kommunstyrelsens ordförande, Annelie Hägg, berättar om arbetet med företagsklimatet och vi bjuder in till dialog. Möt vår ny näringslivschef och få nyheter från Eksjö.nu! Anmäl dig här

Besöksnäringsträff
Onsdag 28 september, kl. 18.30, Eksjö museum
En inspirationsträff för oss som verkar inom besöksnäringen i Eksjö kommun med omnejd. Temat för höstens träff är hållbar besöksnäring. Vi gästas av Helene Berg, vd, Smålands Turism, och Mathias Bergendahl, vd, High Chaparral. Anmälan till robert.glader@emilkraften.se

Nätverksträff, HR-Nätverket
Fredag 16 september, tid & plats mejlas ut

HR-Nätverket möts på temat "Hälsa och friskvård och gästas av en extern föreläsare, Anna Gustafsson, Pure Balance. Nätverket leds av Emelie Palmér. Anmälan till emelie@growingleaders.se

Businessinnovate.nu på Kristallen i Bruzaholm
Tisdag 13 september, kl. 18.00-20.30, Kristallen i Bruzaholm
Karin Tenelius, företagare inom många olika branscher, och Tobias Eklund, grundare av Hello Future och expert på innovation delar med sig av expertkompetens inom respektive område samt vad branschöverskridande samarbete kan ge.
Lättare måltid serveras under kvällen. Anmäl dig här, senast 7 september.

Nätverksträff, Hälsa & välmående
Fredag 9 september kl. 08.00-10.00, Kaserngatan 26

Träff hos Anna Gustafsson på Pure Balance. Temat denna träff är Andrum och rymmer både inre perspektiv och affärsnytta. Nätverket leds av Maria Lagneby. Anmäl dig till maria.lagneby@gardsyoga.se

Businesstalks.nu på Eksjö museum 
Tisdag 6 september kl. 8.00-9.00, Eksjö museum
På premiären för Eksjö.nu:s frukostmöte för medlemmar, Businesstalks.nu, får du möta Lena Hagström, ägare till Atollen Omsorg och Rosso Fisk och Skaldjur. Ta del av hennes tankar, utmaningar, visioner och vad som är det bästa med att jobb på något av hennes företag.
Anmäl dig här, senast den 1 september. 

Framgångsfrallan
1 september kl. 8.00-9.30, Eksjö Stadshotell

Vi gör en  gemensam ”Check out” från sommaren och diskuterar hur våra verksamheter har gått och vad vi ser som viktiga frågor att ta med oss vidare. Finns det behov av insatser inom något/några områden som gäller för flera och som vi på ett eller annat sätt kan ta vidare. Anmälan till helen.lindqvist@eksjo.se

Företagarlunch med Svenskt Näringsliv - rankingresultat för företagsklimat
Onsdag 15 juni kl. 11.30-13.00, Eksjö Stadshotell 
Anna Gillek, regionchef på Svenskt Näringsliv Jönköpings län, berättar om svaren från senaste enkätundersökningen om lokalt företagsklimat. Kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg berätta om  det utvecklingsprogram hos Svenskt Näringsliv som kommunen deltagit i och hur detta arbete tas vidare. Vi bjuder på lunch. Anmälan via denna länk.

Hållbara lokala besöks- och resmål 
Måndag 13 juni kl. 15.00-16.30, digitalt webbinarium 
Hela Sverige ska leva genomför en serie webbinarier med inspirerande exempel som kan ge hållbara företag inom gröna och blå näringar, besöksnäringar samt annat företagande som skapar fler jobb i landsbygder, tätorter och städer. Fler spännande teman efter sommaren. Inbjudan och länk laddas ner här.

Besöksnäringsträff
Tisdag 31 maj kl. 18.30, digitalt
Vad är Eksjö Matfestival? Cykeleventföretaget Abloc ger cykelinspiration! Anette Stendahl berättar om möjligheterna med visiteksjo.se och Evelina Leander informerar om Tourist Center och våra Info Points. Inbjudan. Anmälan senast 20 maj till robert.glader@emilkraften.se 

En resurs på din arbetsplats
Tisdag 31 maj kl. 8.30-11.30 Veldi kompetens, Eksjö
Eksjö kommun och arbetsförmedlingen informerar om möjligheter för arbetsgivare när det gäller att ha praktikplatser samt om anställningsmöjligheter av långtidsarbetslösa. Syftet är att synliggöra målgruppen och kompetens som finns i långtidsarbetslösa.

Studiebesök eplaros med nätverket TUFF
Måndag 30 maj, kl. 18.30-cirka 21.00 
Vi åker till Jernudda utanför Hultsfred och träffar landsbygdsentreprenörerna Emma Jansson, konstnär med varumärket eplaros och Kim Börjesson, jaktguide på Jernuddens. Christina Thorstensson från Tre Tillsammans håller i en kreativ workshop. Inbjudan. Vi samåker. Mer info vid anmälan till carina@eldaker.se

Guidad cykeltur inför säsong
Onsdag 18 maj kl. 18.45-21.00, start vid Filmbyn Småland, Mariannelund
Cykla i Filmlandskapet Småland tar med företag inom handel och besöksnäring till platserna där Emilfilmerna spelades in. Natur- kulturupplevelsen kryddas med lokala smaker i cykelkorgen. Tillsammans blir vi ännu bättre ambassadörer för vår kommun. Anmälan till vd helen.lindqvist@eksjo.se

Affärsutveckling i ilfart
Lördag 14 maj kl. 10.00-14.00, Stora Torget, Eksjö
I samband med Möt din kommun bjuder Eksjö.nu och näringslivsenheten in till affärsutveckling i ilfart och idétävling. Kom med era idéer, stora som små, och få snabbcoachning! Dagens bästa affärsidé utses av en jury. Vinnaren får mer coachning och en lunch på Eksjö Stadshotell. För mer info
helen.lindqvist@eksjo.se

Stadsvandring inför säsong
Onsdag 4 maj, kl. 18.45-20.45, start vid Stora Torget
För att bli bra ambassadörer behöver vi känna till våra lokala berättelser. Pia Löfgren, Eksjö museum tar med företag inom handel och besöksnäring på guidad stadsvandring. Vi besöker de vackra gårdarna och lära oss mer om stadens 600-åriga historia. Avslutas med något gott att äta. Anmälan till vd helen.lindqvist@eksjo.se

Näringslivsträff, Vindkraftpark Bruzaholm, fokus handel och service 
Torsdag 28 april kl. 8.00-9.30, Eksjö stadshotell

Vattenfalls planerade vindkraftsetablering nordväst om Bruzaholm i Eksjö kommun innebär affärsmöjligheter för det lokala och regionala näringslivet. Kommunalråd Annelie Hägg medverkar och Vindkraftcentrum visar sin leverantörsdatabas. Direkt efter informationen erbjuder Vattenfall och Vindkraftcentrum drop-in-registrering i leverantörsdatabasen. Inbjudan

Så bygger du ett starkt varumärke
Torsdag 28 april kl. 12.00-13.30, digitalt
Vad är ett varumärke? Och hur bygger du ett varumärke som står starkt nu och i framtiden? Digtial lunchföreläsning med Pernilla Ljungbergh, vd på på byråerna Grace Studio, NY Studio och Saga Production i Jönköping. Mer info och anmälan

Näringslivsträff, Vindkraftpark Bruzaholm, fokus byggnation och entreprenad
Torsdag 28 april kl. 18.00-19.30, Bruzaholms Folkets hus 

Vattenfalls planerade vindkraftsetablering nordväst om Bruzaholm i Eksjö kommun innebär affärsmöjligheter för det lokala och regionala näringslivet. Kommunalråd Annelie Hägg medverkar och Vindkraftcentrum visar sin leverantörsdatabas. Direkt efter informationen erbjuder Vattenfall och Vindkraftcentrum drop-in-registrering i leverantörsdatabasen. Inbjudan


Nätverksträff Hälsa & Välmående
Fredag 8 april, kl. 8.00-10.00, Studieförbundet NBV:s lokaler, Regementsgatan 21, Eksjö

Föreläsning med Linda Kensén och Emelie Ekenberg, som driver Din Kraftplats i Nässjö ger en introduktion i enkel och smidig marknadsföring på sociala medier. Praktiskt tips om schemalagda inlägg och event samt annonsering . Ta gärna med dator så att du kan jobba praktiskt på plats. Mer info och anmälan

Trendmöte Levande stadskärnor och attraktiv handel
Måndag 4 april kl. 18.45-21.00, Filmbyn Småland, Mariannelund
Sofie Gunnarsson, Placebrander AB och Mikael Malmqvist, Finnvedens Säljkraft AB, bygger vidare på höstens trendmöte och hur vi tillsammans ökar företagens och kommunernas attraktionskraft och stärker vårt varumärke. Mat vid wokpannan i Upplevelseskogen innan workshopen! Inbjudan
Träffen är en del i projektet Digitalisera flera för en hållbar framtid. Anmälan helen.lindqvist@eksjo.se

Deklarationslunch 

Torsdag 31 mars kl. 12.00-13.00, digitalt
Är du stressad över företagsdeklarationen? Det behöver du inte vara! Den 31 mars bjuder Science Park och REDO in till en
deklarationslunch på basnivå.Få svar på de vanligaste frågorna och lär dig mer hur du optimerar din deklaration. Mer information och anmälan

Ägarskifte - vad är viktigt att tänka på?
Onsdag 30 mars, kl. 11.30-12.30, digitalt

Lunchwebinarium där Katharina Lindqvist, Förändringskraft AB, samtalar med Madeleine Isaczon Petersson, före detta företagare, om ägarskiften och identitet när livet förändras. Genomförs av Coompanion Kalmar län i leaderprojektet "Lokalt entreprenörskap i ny regi".  Info och anmälan

Ordinarie årsstämma Eksjö.nu AB
Tisdag 29 mars kl. 16.00, fullmäktigesalen, Stadshuset, Eksjö.
Årsredovisningen finns på bolagets kontor en vecka före stämman och kan mejlas ut efter önskemål.

Anmälan till helen.lindqvist@eksjo.se senast 24 mars.

Utveckla idé och starta företag 
Tisdag 29 mars, kl. 11.30-13.00, digitalt

Hur tar du de första stegen mot att starta företag? Hur gör du för att utveckla din idé till en affär? Välkommen på ett seminarium med Science Park och få hjälp att ta nästa steg. Under seminariet går vi igenom hur du går till väga för att utveckla dina affärsidéer och starta ett företag.  Mer information och anmälan

Från hobby till företag - företagande för kreatörer
Torsdag 24 mars, kl. 12.00-13.30, digitalt

Lunchföreläsning för dig som är kreatör eller verksam inom kultur och funderar på att starta företag. Science Park reder ut krångliga begrepp, förklarar i vilken ände du ska börja och svarar på alla frågor du inte vågar ställa högt. Företagande behöver inte vara krångligt och det finns hjälp att få! Info och anmälan

Jobb & framtid 2022
Torsdag 17 mars, kl. 9-16, Hasses sportcenter, Norra Esplanaden, Vetlanda
Eksjö, Sävsjö, Nässjö och Vetlanda skapar en stor och bred mötesplats. ! Fri entré för besökare. Eksjö.nu kommer att finnas på plats i en monter och tipsa om lediga jobb hos arbetsgivare i Eksjö kommun. Söker du säsongspersonal eller nya medarbetare. Hör av dig till helen.lindqvist@ekjos.se

Styrelsearbete i nystartade företag
Torsdag 10 mars kl. 12-13.30, digitalt
Behövs ett nystartat bolag en styrelse? Hur ser ansvarsfördelningen ut och hur ska du tänka kring styrelsens sammansättning? Lundhföreläsning med StyrelseAkademiens lärare Marie Morinder och Science Park Jönköping. Info och anmälan


Ekosystemtjänster och biologisk mångfald i företag
Onsdag 2 mars, kl. 8.30-9.30, digitalt
Hur kan du och ditt företag arbeta för att stärka ekosystemtjänster och biologisk mångfald på redan exploaterad mark? Välkommen på en intressant träff med CSR Småland och Länsstyrelsen. Vilka stöd finns att få? Atteviks ger exempel på genomförda åtgärder. Mer info och anmälan

Framgångsfrallan - nätverk för företag inom handel och besöksnäring
Tisdag 1 mars, kl. 8.00-9.30, Bistron, Eksjö Stadshotell
Helén Lindqvist, vd, Eksjö.nu, presenterar resultatet av webbundersökningen Framtidens centrumkärna i Eksjö och Mariannelund. Vad betyder resultatet och har det någon inverkan på våra verksamheter?
Anmälan till helen.lindqvist@eksjo.se senast 21 februari. 

Skapa relationer och affärer på nätet med digital marknadsföring
Torsdag 24 februari, kl. 10.00-12.00, digitalt

Digitala affärer är ett program för dig som är en etablerad företagare, som vill flyga framåt på nya ideér och affärsmöjligheter. Har du tankar på att börja sälja via nätet? Under fyra förmiddagar skapar du en konkret plan för att nå ditt mål och vision inom digitala affärer. En plan som du direkt eller stegvis kan börja jobba efter!
Mer info och anmälan

Så utvecklar du din idé
Tisdag 22 februari, kl. 12.00-12.45, digitalt

Hur gör jag för att utveckla min idé till en affär? Hur vet jag om min idé är tillräckligt bra? Varmt välkommen till en crash course och lunchseminarium där vi snackar kreativitet och idéutveckling.
Mer information och anmälan

AI Session med Padelplay och XENSE Vision
Tisdag 22 februari, kl. 12.00-13.30, digitalt

Årets första träff i kunskapsserien om Artificiell Intelligens. Möt två startups som tillämpar avancerad bildbehandlingsteknik. Under träffen får du också veta mer om Science Parks nya AI-nätverk! Mer info och anmälan 

HR-nätverk
Fredag 11 februari, kl. 8.30-12.00, digitalt
Vårens första träff i HR-nätverket, som leds av Emelie Palmér. Dagens tema jämställdhet och stöttning kring alkohol/droger. Vi öppnar upp för fler medlemmar. För mer info helen.lindqvist@eksjo.se

Vad tusan ska jag lägga ut?

Onsdag 2 februari 2022 kl. 12.00-13.30, digitalt

Fartfylld föreläsning med Kajsa & Co om att arbeta mer aktivt med sociala medier. Lär dig mer om Instagram, LinkedIn och Facebook  och en metod för att slippa idétorka och skapa innehåll.  Mer information och anmälan

Grundutbildning för företag som vill påbörja sin AI-resa
Torsdag 27 januari 2022, digitalt
Workshop där du får inspiration och kunskap kring hur AI (Artificiell Intelligens) kan skapa affärsnytta och kundvärden för ditt företag eller din organisation. Inga förkunskaper krävs! Mer information och anmälan

Genomförda aktiviteter 2021

Glöggmingel med nätverket TUFF
Torsdag 16 december kl. 16.30-18.30, Inspirationsförrådet, Verdandigatan, Mariannelund
Årets sista nätverksträff! Drop in med glöggmingel. Ta gärna med en företagarkollega.
Anmälan till carina@eldaker.se

Frukostmöte - Eksjö.nu
Torsdag den 9 december, Eksjö Camping. 07.30 - 09.00 (frukost 07.30 - 08.00)
Bo-Anders Jansson och Fitim Krasniqi, från Eksjö Bilaffär föreläser under rubriken:
”Framtidens Bilar – En utmaning och möjlighet”
Anmälan till desiree.kallqvist@eksjo.se senast den 6 december.

Upphandling? – Vi går igenom grunderna!
Välkomna på frukostmöte där upphandlingssamordnare, Jessica Källgren Gustafsson informerar och svarar på dina frågor.
När? 1 december, kl. 08.00 – 09.00
Var? Kommunfullmäktigesalen
Anmälan senast 29 november till ida.fredman@eksjo.se

Näringslivslunch med prisutdelning
Torsdag 25 november, kl. 11.00- cirka 13.00, Eksjö Stadshotell, Stora salen, våning 2 
En festligare näringslivslunch med underhållning av  komikern och magikern John Houdi samt utdelning av priserna: Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Landsbygdsföretag, Årets Butik och Årets Ta-sig-församhetspris. Begränsat antal platser. Först till kvarn. Anmälan till desiree.kallqvist@eksjo.se

Nätverksträff - Hälsa & Välmående 
Fredag 19 november, kl. 8.00-9.30, Lennarts konditori, Bakfickan 
Frukostträff i vårt nätverk för företag inom hälsa och välmående. Dagens gäst är Cecilia Andersson, frilans inom marknadsföring och storytelling. Cecilia inspirerar och lär oss mer kring marknadsföring och konkreta tips för att nå ut. Boka din plats här.

Framgångsfrallan
Tisdag 16 november, kl. 8.00-9.30, Eksjö Stadshotell
Höstens sista träff i vårt nätverk för företag inom handel och besöksnäring i Eksjö kommun. Vi lyfter aktuella utvecklingsfrågor som berör handeln och besöksnäringen i ett öppet forum. Begränsat antal platser.  Vi bjuder på frukost. Anmälan maria.lindholm@eksjo.se 

Seminarium Från Snickerboa till 3D-skrivare
Söndag 14 november, kl 15-17.30, digitalt 
Hur tar vi Emils entreprenörskap med oss in i framtiden och hur kan vi verka och leva på ett hållbart sätt på landsbygden?  Föreläsare: entreprenörerna Pigge Verkelin, Allan Larsson, Lisa Halling-Aadland och Marcus Eldh, framtidsspanare Nicklas Hermansson samt Jocke Johansson, vd, Astrid Lindgrens Värld.  Anmälan till robert.glader@emilkraften.se

Näringslivslunch
Tisdag 9 november, kl 12-13, Eksjö Stadshotell, Stora salen, våning 2
Vi gästas av Petrus Ekbladh, affärsutvecklare på Science Park. Han kommer att prata om AI, artificiell intelligens, vilken nytta ditt företag kan ha av att komma igång med en AI-resa. Föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Först till kvarn. Anmälan till desiree.kallqvist@eksjo.se

Kom igång med ditt företag - utbildningskväll
Torsdag 4 november, kl. 17.00-19.00, Näringslivsenhetens lokaler, förvaltningshuset, Eksjö 

Står du i startgroparna för att starta eget? Eller har du precis kommit igång? Science Park hjälper dig på vägen! Vi igenom allt från idéutveckling till de vanligaste frågorna och du får tips och kunskap på hur du kommer vidare! Mer info och anmälan 

Freelance Tuesday
Tisdag 2 november kl. 10-11, Lennarts konditori, Bakfickan
Öppet forum för dig som vill träffa andra soloföretagare, knyta kontakter och träffa representanter från Eksjö,nu. Ingen föranmälan. Kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe. För mer info ida.fredman@eksjo.se. Alltid första tisdagen i varje månad.

Inspirationsträff, nätverket TUFF
Måndag 25 oktober, kl. 18.00-20.00, Filmbyn Småland, Mariannelund (inomhus)
Kvällens tema är hållbarhet hos företagaren själv. Ann Sellbrink, Låxbo Lantkök pratar mat och andra faktorer som påverkar vår hälsa. Kostnadsfritt för medlemmar i Eksjö.nu. Anmälan till carina@eldakar.se senast 22 oktober. Ännu inte medlem? Kontakta desiree.kallqvist@eksjo.se  Inbjudan

Kom igång med ditt företag - utbildningskväll
Måndag 25 oktober, kl. 17.00-19.00, Näringslivets Hus, Aneby 

Står du i startgroparna för att starta eget? Eller har du precis kommit igång? Science Park hjälper dig på vägen! Vi går igenom allt från idéutveckling till de vanligaste frågorna och du får tips och kunskap på hur du kommer vidare!  Mer info och anmälan 

Trendmöte  -  Digitalisera flera
Torsdag 21 oktober , kl. 18.30-21.00, Olsbergs Arena, Eksjö
Sofie Gunnarsson, Placebrander AB, och Mikael Malmqvist, Finnvedens Säljkraft AB, gästar höstens första Trendmöte. Omvärldskoll, trender och exempel, digitala möjligheter och teamwork i stadskärnan. Anmälan till maria.lindholm@eksjo.se

Frukostmöte - Eksjö.nu
Tisdag den 12 oktober, Eksjö Stadshotell. 07.30 - 09.00 (frukost 07.30 - 08.00)
Anna Gillek från Svenskt Näringsliv presenterar årets ranking av företagsklimatet. Nina von Krusenstierna, tf Näringslivschef Eksjö kommun, redogör för de insatser som gjort hittills och vad som är planerat enligt aktiviteten "Företagsklimat i toppklass". Anmälan till desiree.kallqvist@eksjo.se

Freelance Tuesday 
Tisdag 5 oktober kl 10-11, Lennarts konditori, Bakfickan
Höstens första Freelance Tuesday. Nystart för fysisk träff. Öppet forum för dig som vill träffa andra soloföretagare, knyta kontakter och träffa representanter från Eksjö,nu. Ingen föranmälan. Kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe. För mer info ida.fredman@eksjo.seAlltid första tisdagen i varje månad.

Förstå ditt företags ekonomi
Tycker du att det är krångligt att förstå ditt företags ekonomi? Lugn, bara lugn – det finns effektiva metoder att ta till! Den 4 oktober är du inbjuden till en kunskapsspäckad föreläsning där du lär dig förstå ditt företags ekonomi bättre. Träffen är kostnadsfri och passar både nystartade och erfarna företagare. Förstå ditt företags ekonomi - föreläsning 4/10 (sciencepark.se)

Hälsonätverk
Fredag 1 oktober kl. 8-9.30, Lennarts konditori, Bakfickan. 
Samtal: Post-corona; hur jobbar vi nu med hälsa och välmående, vilka behov ser vi och hur kan vi samarbeta?  Boka in dig här: https://simplesignup.se/event/183098  Vi bjuder på frukost. 
Är du inte medlem i nätverket men intresserad, kontakta ida.fredman@eksjo.se för mer information.

Besöksnäringsträff
Torsdag 30 september kl. 18.00-20.00, Filmbyn Småland, Mariannelund
Louise Söderlund, vd, Isaberg Mountain Resort och  Johan Delfalk, projektledare Smålands Turism m.flr medverkar. Program  Anmälan till robert@emilkraften.se

Näringslivslunch
Måndag den 20 september, kl 12-13, Filmbyn Småland, Mariannelund
Vi gästas av Skolinformatör Lucas Qvist och Yrkesinformatör Linda Malm från Försvarsmakten (Ing2). Föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Först till kvarn. Anmälan till desiree.kallqvist@eksjo.se

Framgångsfrallan 
Tisdag 14 september, kl. 8.00-9.30, Eksjö Stadshotell
Höstens första träff i vårt nätverk för företag inom handel och besöksnäring i Eksjö kommun. Vi utvärderar sommaren, diskuterar nuläge och framtid samt lyfter aktuella utvecklingsfrågor som berör handeln och besöksnäringen i ett öppet forum. Begränsat antal platser. Inbjudan Anmälan maria.lindholm@eksjo.se 

HR-nätverk 
Måndag 13 september kl. 8.30-12.00
Höstens första träff i vårt HR-nätverk, som leds av Emelie Palmér. Kallelse skickas till berörda deltagare. Nyfiken på nätverket? Kontakta maria.lindholm@eksjo.se 

Crasch Course - så utvecklar du din idé
Tisdag 7 september kl. 12-12.45, digitalt
Hur blir min idé en affär? Lunchträff om kreativitet och idéutveckling i samarbete med Science Park.
Mer info och anmälan på www.sciencepark.se

Programstart e-handelsaccelerator
Torsdag 26 augusti kl. 17.00, digitalt
Programmet för dig som vill ta din e-handel till nästa nivå, pågår 8 veckor och omfattar individuell affärsutveckling, experter, föreläsningar, co-working och som avslutning deltar du på programmets kickout. Mer information och anmälan

Styrelsemöte Eksjö.nu AB
Onsdag 18 augusti kl. 15.30-18.00

Kallelse skickas till berörda ledamöter.  Mötet hålls på Olsbergs Arena.

Lunchseminarium - så startar du ditt företag
Torsdag 3 juni, kl. 12.00-12.45, digitalt
Hur gör jag för att utveckla mig idé till en affär? Välkommen till ett lunchseminarium där vi snackar kreativitet och idéutveckling. Mer information och anmälan

Kick off - Digitalisera flera
Onsdag 2 juni, kl. 18.00-21.00, digitalt
Projektstart med information om projektet, kommande aktiviteter och möjligheter samt affärsutveckling med Finnveden Säljkraft. Anmälan till maria.lindholm@eksjo.se senast 27 maj. Inbjudan

Innovationsfrukost
Onsdag 2 juni, kl. 8.30-10.00, digitalt

Vill du veta hur du kan stärka företagets innovationskraft? Få inspiration till att börja tänka i nya banor och börja din resa redan i dag. Vi bjuder på frukost från ett kafé nära dig. Mer information och anmälan

Kick off - Digitalisera flera
Tisdag 1 juni, kl. 18.00-21.00, digitalt
Projektstart med information om projektet, kommande aktiviteter och möjligheter samt affärsutveckling med Finnveden Säljkraft. Anmälan till maria.lindholm@eksjo.se senast 27 maj. Inbjudan

Freelance Tuesday
Tisdag 1 juni, kl. 09.00-10.00, digitalt
Mötesplats för dig som är soloföretagare eller frilansare. Första tisdagen i varje månad, med näringslivsutvecklare Ida Fredman. Anmälan senast dagen innan till ida.fredman@eksjo.se.

Lunchseminarium - så utvecklar du din idé
Måndag 31 maj, kl. 12.00-12.45, digitalt
Hur gör jag för att utveckla mig idé till en affär? Välkommen till ett lunchseminarium där vi snackar kreativitet och idéutveckling. Mer information och anmälan

Företagsnätverk Hälsa & Välmående
Fredag 28 maj, kl. 09.00-10.30, utomhus, Havik, Hult Eksjö
Maria Havskog, Havskog massage berättar om sitt företagande och hur hon arbetar med hälsa och välmående. Samtal företagare emellan. Mer info och anmälan

Svenskt Näringsliv presenterar enkätsvar
Onsdag 26 maj, kl. 10.30-12.00, digitalt
Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv presenterar enkätsvaren från årets mätning av näringslivsklimatet. Utdelning av priset Årets nytänkare. Anmälan till marie.brask@eksjo.se senast 24 maj.

Frukostmöte om sociala medier
Onsdag 26 maj, kl. 08.00-09.30, digitalt 
Simon Sleman, affärsutvecklare Science Park, ger en kort utbildning i sociala medier. 
Anmälan till marie.brask@eksjo.se senast 24 maj.

The Walk, guidad vandring med Förtur - framgångsrik medflyttarservice 
Tisdag 25 maj, kl. 18.00-20.30, utomhus
Aktivitet för nyinflyttade och arbetsgivare i Förtur. Samling utanför Folkets Park. Vi bjuder på kaffe och smörgås. Begränsat antal platser. Anmälan senast 21 maj till carina@eldaker.se. Varmt välkommen!

Besöksnäringsträff
Tisdag 18 maj kl. 18.30, digitalt
För dig som är verksam inom besöksnäringen i Eksjö kommun får information Anmälan till
robert.glader@emilkraften.se senast den 15 maj. Inbjudan.

Framgångsfrallan, digitalt
Tisdag 18 maj kl. 8.00-9.00
För dig som driver företag inom handel och besöksnäring i Eksjö kommun. Träffa kollegor, diskuterar aktuella frågor, mål, framtid och samverkan. Anmälan till maria.lindholm@eksjo.se  senast 17 maj. Inbjudan 

Hemesterambassadörsträff Julles verkstad, Mariannelund
Onsdag 12 maj kl. 18.00-19.30
För dig som är infopoint eller driver boende/företag i besöksnäringen. Ta del av information och inspiration. Bli en hemestarambassadör! Lokalguide från Hembygdsföreningen.  Inbjudan. Anmälan till robert.glader@emilkraften.se

Styrelsemöte Eksjö.nu
Tisdag 11 maj kl. 15.30-18.00
Kallelse skickas till berörda ledamöter.

Aktivitet i nätverket TUFF
Onsdag 5 maj, kl. 18.30-20.00, utomhus Upplevelseskogen, Filmbyn Småland
Christina Thorstensson, Tjugoettkonsulten, leder visionsövning. Styr din verksamhet med hjälp av vision!  
Begränsat antal platser, anmälan till carina@eldaker.se senast 30 april.

Innovationsfrukost
Onsdag 5 maj, kl. 08.30-10.00, digitalt

Vill du veta hur du kan stärka företagets innovationskraft genom att skapa en kultur, ett ledarskap och en process som på riktigt förändrar företagets förutsättningar för att möta framtiden? Information och anmälan

Trekaffe med säkerhetssamordnaren
Tisdag 4 maj, kl 15.00-16.00, digitalt
Magnus Thulin, säkerhetssamordnare Eksjö kommun, berättar om beredskap och krishantering.
Anmälan till marie.brask@eksjo.se senast 3 maj

Freelance Tuesday
Tisdag 4 maj, kl. 09.00-10.00, digitalt
Mötesplats för dig som är soloföretagare eller frilansare. Första tisdagen i varje månad, med näringslivsutvecklare Ida Fredman. Anmälan senast dagen innan till ida.fredman@eksjo.se.

Aktivitet i nätverket TUFF
Måndag 3 maj, kl. 18.30-20.00, utomhus Upplevelseskogen, Filmbyn Småland.
Christina Thorstensson, Tjugoettkonsulten, leder visionsövning. Styr din verksamhet med hjälp av vision!  
Begränsat antal platser, anmälan till carina@eldaker.se senast 30 april.

Hemesterambassadörsträff Skröle Hie
Tisdag 27 april kl. 10.00-12.00, utomhus
För dig som är infopoint eller driver boende/företag i besöksnäringen. Ta del av information och inspiration. Begränsat antal platser. Lokalguide Jurgen Beck. Inbjudan. Anmälan till robert.glader@emilkraften.se

HR-nätverk
Fredag 23 april, kl. 8.30-12.00, digitalt
Inbjudan skickas till berörda. Är du nyfiken på vårt HR-nätverk? Läs mer eller kontakta maria.lindholm@eksjo.se

Frukostmöte med StyrelseAkademien
Torsdag 22 april kl. kl. 08.30 – 09.30, digitalt
Webbinarium med Lottie Knutson i samarbete med StyrelseAkademien Sydost om styrelsens roll när det blåser snålt - ledarskap och kommunikation. Mer info och anmälan.

Framgångsfrallan - vi pratar näringsliv
Tisdag 20 april, kl. 08.00-09.30, digitalt  
Dags för en ny träff i vårt handelsnätverk Framgångsfrallan, den här gången med fokus på diskussion om nuläget. Anmälan senast 19 april till maria.lindholm@eksjo.se. Läs mer i inbjudan.

Crash course - så startar du ditt företag
Onsdag 14 april, kl. 12.00-12.45, digitalt  
Vad behöver du tänka på innan du kommer igång med ditt eget företag? Vilken bolagsform passar bäst – och vilken affärsmodell ska du välja? Välkommen till en crash course och lunchseminarium. Info och anmälan

Crash course - så utvecklar du din idé
Måndag 12 april, kl. 12.00-12.45, digitalt  
Hur gör jag för att utveckla mig idé till en affär? Hur vet jag om min idé är tillräckligt bra? Välkommen till en crash course och lunchseminarium där vi snackar kreativitet och idéutveckling. Info och anmälan

Trekaffe med Calle Bjerkert
Måndag 12 april kl. 15.00-16.00
 Calle Bjerkert, enduroförare, företagare och förbundskapten för endurolandslaget gästar oss till eftermiddagskaffet för att bland annat prata karriär och ledarskap. Anmälan till marie.brask@eksjo.se

Freelance Tuesday
Tisdag 6 april, kl. 09.00-10.00, via Teams 
Mötesplats för dig som är soloföretagare eller frilansare. Första tisdagen i varje månad, med näringslivsutvecklare Ida Fredman. Anmälan senast dagen innan till ida.fredman@eksjo.se.

Deklarationslunch med REDO Redovisning och revision
Onsdag 31 mars, kl. 11.30-12.30
Digitalt lunchseminarium i samarbete med Science Park, där vi pratar företagsdeklaration på basnivå. Möjlihget att ställa frågor om din företagsdeklaration. Information och anmälan

Kickstart för unga vuxna som söker nya utmaningar
Tisdag 30 mars, kl. 15.00-16.30, digitalt 
Kostnadsfritt program om fyra träffar i samarbete med Science Park. För arbetssökande unga vuxna som vill starta eget företag. Få verktyg att ta din idé vidare, inspiration och information från experter.  Information och anmälan 

Ordinarie årsstämma Eksjö.nu 
Tisdag 23 mars kl. 18.30, via Teams Inbjudan
Aktieägare och medlemmar hälsas varmt välkomna. Anmälan till marie.brask@eksjo.se. Årsredovisningen finns på bolagets kontor, Södra Kyrkogatan 4, en vecka före årsstämman, kan även skickas via mejl.

Utveckla ditt företag inom matupplevelser och livsmedel
Onsdag 17 mars kl. 12.00-13.30, digitalt
Ett fullmatat kunskapstillfälle för dig som driver eller funderar på att starta företag eller utveckla ditt företag inom livsmedelsproduktion, förädling och matupplevelser. Mer info och anmälan 

Frukost med Polisen 
Tisdag 9 mars kl. 08.00-09.00, digitalt
Mikael Sjöbrink, ny kommunpolis, presenterar sig, sitt uppdrag och ger tillsammans med sin företrädare en lägesbilden för Eksjö.  Anmälan senast 7 mars till marie.brask@eksjo.se

Nätverksstart: Hälsa och välmående
Fredag 5 mars, kl. 8.30-10.00, digitalt Inbjudan 
Inspiration från Livskraft och samtal oss företagare emellan. Vad önskar vi och hur agerar vi. Nätverket drivs av Maria Lagneby, Gårdsyoga. Anmäla via simplesignup senast 26 februari.  

Nätverket TUFF
Torsdag 4 mars, kl. 18.00-19.30, Herrgårdsparken, Mariannelund   Inbjudan
Inspirationsträff med Helen Lindqvist på temat "Hur många bollar i luften kan och bör man ha samtidigt?" Klä dig varmt, vi är utomhus. Max 8 deltagare. Även 2 mars. Anmäl till carina@eldaker.se

Styrelsemöte Eksjö.nu
Torsdag 4 mars kl. 15.30-18.00
Kallelse skickas till berörda ledamöter.

Nätverket TUFF
Tisdag 2 mars, kl. 18.00-19.30, Herrgårdsparken, Mariannelund   Inbjudan
Inspirationsträff med Helen Lindqvist  på temat "Hur många bollar i luften kan och bör man ha samtidigt?" Klä dig varmt, vi är utomhus. Max 8 deltagare. Även 4 mars. Anmäl till carina@eldaker.se

Freelance Tuesday
Tisdag 2 mars, kl. 9.00-10.00, via Teams 
Mötesplats för dig som är soloföretagare eller frilansare. Första tisdagen i varje månad, med näringslivsutvecklare Ida Fredman. Anmälan senast dagen innan till ida.fredman@eksjo.se.

Programstart Acceleratorprogrammet - utveckla e-handel
Torsdag 25 februari, kl. 17.00-19.00, digitalt
Åttaveckorsprogram för dig som vill satsa på din e-handel för att utveckla den vidare. Individuell affärsutveckling, föreläsningar, experter mm. Mer info och anmälan på Science Park

Kick off för projektet Tre Tillsammans - mot nya mål
Torsdag 25 februari, kl. 14.00-16.00, digitalt
Vimmerby, Eksjö och Hultsfreds kommun har fått medel från Tillväxtverket för att stötta besöksnäringen. Projektet startar med en föreläsning med Marcus Eldh, WildSweden. Mer information och anmälan.

HR-nätverk
Onsdag 24 februari, kl. 8.30-12.00, digitalt
Inbjudan skickas till berörda. Är du nyfiken på vårt HR-nätverk? Läs mer eller kontakta maria.lindholm@eksjo.se

Webbinarium "Styrelsens arbetsordning och vad innebär den"
Tisdag 23 februari kl. 08.30-09.30, digitalt 
I samarbete med Styrelseakademien bjuder Eksjö.nu in till webbinarium om styrelsens arbetsordning och vad den innebär. Föreläsare Marie Morinder. Mer information och anmälan

Framgångsfrallan 
Tisdag 16 februari kl. 08.00-09.30, digitalt 
Årets första träff i handelsnätverket Framgångsfrallan - vi pratar näringliv. Kom och träffa kollegor och bolla utmaningar, idéer och möjligheter. Anmälan senast 14 februari till maria.lindholm@eksjo.se

Frukost med Baks & Co 
Fredag 12 februari kl. 09.00-10.00, digitalt Maria Bredhammar och Oskar Levin från Baks & Co presenterar nyheter inom skatter och moms mm. Anmälan  senast 10 februari till marie.brask@eksjo.se.

Frukost med Vattenfall 
Torsdag 11 februari kl. 08.30-10.00, digitalt

Christer Andersson från Vindkraftcentrum berättar om den planerade vindkraftparken i Bruzaholm och om möjligheterna för dig som företagare i samband med vindkraftsetableringen.  Läs mer
Anmälan senast 7 februari till
marie.brask@eksjo.se.

Företagsklimat i toppklass - Kommunicera enkelt
Tisdag 9 februari kl. 9-15, digitalt 
Anna Hass föreläser på temat Kommunicera enkelt och berättar bland annat om hur man ska skriva för att mottagaren ska förstå. Inbjudan skickas till berörda tjänstemän.

Företagsbesök, Harmoni Rid- och Aktivitetscenter  
Fredag 5 februari, kl. 09.00-10.00 

Angelina Ljunggren, Nora Råsa, berättar om sitt företag för politiker och kommunala tjänstemän. Anmälan till marie.brask@eksjo.se

Kom igång med e-handel 
Torsdag 4 februari, kl.17.00-19.00, digitalt 

Kostnadsfri onlineutbildning i två steg om hur du kommer igång med din e-handel!
Mer info och anmälan på Science Park

Freelance Tuesday
Tisdag 2 februari, kl. 10.00-11.00, via Teams 
Mötesplats för dig som är soloföretagare eller frilansare. Första tisdagen i varje månad, med näringslivsutvecklare Ida Fredman. Anmälan senast dagen innan till ida.fredman@eksjo.se.

 Smartare köp och upphandlingar 
Torsdag 21 och fredag 22 januari, digitalt
Tillsammans med Ellen Hausel Heldahl, upphandlingsexpert Svenskt Näringsliv, går vi igenom konkreta verktyg och ger exempel på avtalsutformningar och det senaste inom rättspraxis.
Mer information och anmälan 

Frukostmöte med Frida Boklund, företagarna
Onsdag 20 januari, Kl. 08.00-09.00, digitalt
Hur är läget för företagen, hur har regeringen uppfyllt alla löften i Januariöverenskommelsen och hur har stöden till företagen tagits emot och nyttjats? Frida Boklund, regionchef Företagarna, ger en bild av läget och tänker fritt framåt. Anmälan senast 18/1 till marie.brask@eksjo.se