Nominera Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare i Eksjö kommun 2020 blev Linnea Henrysson, Björnstorps Potatis. Vem vill du se som vinnare 2021? Nominera till Föreningen företagarna Höglandet.

Motivering

”Årets Unga Företagare i Eksjö kommun är uppvuxen med gummistövlarna i den småländska myllan och har redan lång erfarenhet inom gröna näringar. Med ledorden kvalitet, hållbarhet och närhet utvecklar hon sin egen verksamhet och arbetar målmedvetet för att hitta nya försäljningskanaler, både för sig och sina kollegor. Som initiativtagare till Eksjös växande Reko-ring och drivande ledamot i LRF-styrelsen bidrar hon till utveckling för hela branschen. Detta är förmodligen bara början. Linnea Henrysson har definitivt inte satt sin sista potatis!”

Nominera Årets Unga Företagare

Vem ska få utmärkelsen nästa gång? 

Kriterier

Årets Företagare har utsetts i Eksjö kommun sedan 1991 Här finns hela listan!

Årets Företagare Sverige

Årets Företagare på kommunal nivå är en del av Årets Företagare i Sverige. Det börjar här!

Tidigare pristagare

Priset till Årets Unga Företagare delades ut för första gången i Eksjö 2020.

Hösten 2020 fick utsågs ändå Filip Hjelmland till Årets Unga företagare i Jönköpings län. Han fick priset Årets Företagare i Eksjö kommun 2019 och kvalificerade sig vidare i länsfinalen.

2019 Filip Hjelmland, Hjelmland Racing AB

Årets företagare är trots sin ringa ålder redan en erfaren företagare. Med en sällan skåda positivitet väljer han att se de svåraste motgångar som en möjlighet att utvecklas. Han är allt annat än bitter! Hans vardag är en noga avvägd balans mellan full gas och noggrant strategiarbete i företaget. Han skapar konkurrensfördelar i varje enskild detalj - i allt från teknik till mental träning. Han bygger sitt eget varumärke samtidigt som han framgångsrikt vårdar såväl teamet som sponsorerna och nästa generation inom sin sport. Hans arbetsplats är både Norden och Europa. Oavsett var han befinner sig förmedlar han en genuin stolthet för sin hemort och placerar Eksjö kommun på kartan. Årets företagare 2019 i Eksjö kommun är Mariannelundssonen och speedwayföraren Filip Hjelmland.
Filip Hjelmland utsågs under 2020 till Årets Unga Företagare i Jönköpings län.