Årets UF-företag

NoWaste UF som drevs av Nicolina Ugarph, Nathalie Bokstedt, Elin Stejdahl och Elin Cohen är Årets UF-företag 2023 i Eksjö kommun.
Priset delas ut av Eksjö Gymnasium i samarbete med Swedbank.

Motivering

”Visste du; att om det inte fanns något matsvinn i världen skulle ytterligare 3 miljarder människor slippa vara hungriga? Och att en tredjedel av maten som produceras i världen inte äts upp? Detta var startskottet som ledde till kokboken " Försvinn Svinn" som innehåller många smidiga, snabba och goda recept! Att skapa sin egen kokbok med layout, tryckning och försäljning var inget hinder utan företaget utmanade sig själva hela året, skapade nätverk, höll presentationer och deltog i många tävlingar och försäljningstillfällen. Årets Bästa UF företag går till tjejerna som bjöd på en riktig restfest - NoWaste UF Nicolina Ugarph, Nathalie Bokstedt, Elin Stejdahl och Elin Cohen.” 

Tidigare pristagare

2022 Clean Collect UF
Från tankar och idéer till en riktigt produkt har företaget arbetat genom många motgångar till framgångar där kontakter har skapats och gänget har genom ett enormt driv skapat ett genomtänkt och proffsigt företag. Gänget bevisade också för sig själva och hela Jönköpingsregionen att de hade en bra produkt men också ett rejält slipat team när de deltog i den regionala mässan och representerade Eksjö på ett mycket bra sätt.
2022 års bästa UF affärsidé: Brukar det samlas skräp i din bil? Då är sopbehållaren från Clean Collect UF lösningen på problemet! Sopbehållaren samlar allt skräp på en och samma plats och håller bilen ren! Företagets vision är att ”Bidra till ett renare Sverige där skräp på bilvägarna inte längre existerar!
UF-företaget drevs av Vigor Lindblad, Tuvalie Palm, Cornelia Grip och Gustaf Norén

2021 Plant Me UF
Att företaget skulle fokusera på återvinning och hantverk bestämdes ganska snabbt och redan tidigt började tjejerna processen med att tillverka papper av återvunnet tidningspapper och att gåvan skulle kunna blomma var tidigt med i tankarna. Genom året har företaget varit mycket flitiga på facebook, instagram, youtube och slutligen genom företagets hemsida och webbshop. Inte bara pappret har blommat utan genom snygga dokument såsom affärsplaner, tävlingsbidrag och årsredovisning likväl som företaget muntliga presentationer har företaget gått från frö till en välutvecklad blomma.  Kontakter och nätverk har skapats och tjejerna har hela året rört sig utanför comfort-zon och tillsammans skapat ett proffsigt och genomtänkt företag. Plant Me UF tävlade i många olika tävlingar och genom deras stora fokus på miljöpåverkan och det genuina hantverket vann de årets ekologiskt hållbara företag i Jönköping och fick tävla i SM där de representerade Eksjö på ett mycket bra sätt.
UF-företaget drevs av Malin Adolfsson, Athra Brahm Anduena Quela, Leonora Malaj och Jennifer Bjälefors. 

2020 Hampa Design UF
Tidigt började företaget arbeta för att synas mycket ”Syns man inte, så finns man inte” och all deras marknadsföring har löpt som en brun tråd genom Facebook, Instagram, Youtube och slutligen genom företagets hemsida och webbshop. Tråden har vävt samman snygga dokument såsom affärsplaner, tävlingsbidrag och årsredovisning likväl som företaget muntliga presentationer. Kontakter och nätverk har skapats och tjejerna har hela året rört sig utanför komfortzon och tillsammans skapat ett proffsigt och genomtänkt företag. Vinnarna Hampa design UF tillverkade små korgar, krukor och fruktpåsar av hampasnöre med stort fokus på miljöpåverkan och det genuina hantverket.
UF-företaget drevs av Lisa Ullman, Hanna Johannesson och Sofia Jonliden. 

2019 Pallmann UF

Att gå utanför sin comfort-zon, skapa nya kontakter och nätverk samt att ta-tillvara på tillfällen och sticka ut hakan lite extra har varit ett signum för det vinnande företagen. Att de dessutom i sin affärsidé vill ta vara på våra resurser och skapa ett mer hållbart tankesätt bådar gott för framtiden. Vinnarna Pallmann UF är ett kreativt företag som ser möjligheter när omvärlden ser skräp. Från skräppall till att göra en möbel som konsumenten ser ett värde i är företagets specialitet. 
UF-företaget drevs av Sigge Gassberger, Gustav Lago, Adam Sixtensson och Abdullah Saloum.