Årets UF-företag

Hampa Design UF är årets UF-företag 2020 i Eksjö kommun. Priset delas ut av Swedbank och vinnaren utses av UF-handledaren på Eksjö gymnasium.

Motivering

”Tidigt började företaget arbeta för att synas mycket ”Syns man inte, så finns man inte” och all deras marknadsföring har löpt som en brun tråd genom Facebook, Instagram, Youtube och slutligen genom företagets hemsida och webbshop. Tråden har vävt samman snygga dokument såsom affärsplaner, tävlingsbidrag och årsredovisning likväl som företaget muntliga presentationer. Kontakter och nätverk har skapats och tjejerna har hela året rört sig utanför komfortzon och tillsammans skapat ett proffsigt och genomtänkt företag. Vinnarna Hampa design UF tillverkade små korgar, krukor och fruktpåsar av hampasnöre med stort fokus på miljöpåverkan och det genuina hantverket.

Tidigare pristagare

2019 Pallmann UF
Att gå utanför sin comfort-zon, skapa nya kontakter och nätverk samt att ta-tillvara på tillfällen och sticka ut hakan lite extra har varit ett signum för det vinnande företagen. Att de dessutom i sin affärsidé vill ta vara på våra resurser och skapa ett mer hållbart tankesätt bådar gott för framtiden. Vinnarna Pallmann UF är ett kreativt företag som ser möjligheter när omvärlden ser skräp. Från skräppall till att göra en möbel som konsumenten ser ett värde i är företagets specialitet.