Årets UF-företag

Plant Me UF är Årets UF-företag 2021 i Eksjö kommun. Priset delas ut av Swedbank och vinnaren utses av UF-handledaren på Eksjö gymnasium.

Motivering

”Att företaget skulle fokusera på återvinning och hantverk bestämdes ganska snabbt och redan tidigt började tjejerna processen med att tillverka papper av återvunnet tidningspapper och att gåvan skulle kunna blomma var tidigt med i tankarna. Genom året har företaget varit mycket flitiga på facebook, instagram, youtube och slutligen genom företagets hemsida och webbshop. Inte bara pappret har blommat utan genom snygga dokument såsom affärsplaner, tävlingsbidrag och årsredovisning likväl som företaget muntliga presentationer har företaget gått från frö till en välutvecklad blomma.  Kontakter och nätverk har skapats och tjejerna har hela året rört sig utanför comfort-zon och tillsammans skapat ett proffsigt och genomtänkt företag. Plant Me UF tävlade i många olika tävlingar och genom deras stora fokus på miljöpåverkan och det genuina hantverket vann de årets ekologiskt hållbara företag i Jönköping och fick tävla i SM där de representerade Eksjö på ett mycket bra sätt. ”

Tidigare pristagare

2020 Hampa Design UF
Tidigt började företaget arbeta för att synas mycket ”Syns man inte, så finns man inte” och all deras marknadsföring har löpt som en brun tråd genom Facebook, Instagram, Youtube och slutligen genom företagets hemsida och webbshop. Tråden har vävt samman snygga dokument såsom affärsplaner, tävlingsbidrag och årsredovisning likväl som företaget muntliga presentationer. Kontakter och nätverk har skapats och tjejerna har hela året rört sig utanför komfortzon och tillsammans skapat ett proffsigt och genomtänkt företag. Vinnarna Hampa design UF tillverkade små korgar, krukor och fruktpåsar av hampasnöre med stort fokus på miljöpåverkan och det genuina hantverket.

2019 Pallmann UF

Att gå utanför sin comfort-zon, skapa nya kontakter och nätverk samt att ta-tillvara på tillfällen och sticka ut hakan lite extra har varit ett signum för det vinnande företagen. Att de dessutom i sin affärsidé vill ta vara på våra resurser och skapa ett mer hållbart tankesätt bådar gott för framtiden. Vinnarna Pallmann UF är ett kreativt företag som ser möjligheter när omvärlden ser skräp. Från skräppall till att göra en möbel som konsumenten ser ett värde i är företagets specialitet.