Årets inspirerande kvinnliga förebild

Årets inspirerande kvinnliga förebild 2023 är Anna Ström och Linnéa Petersson, Butik Paletti. Priset delas ut av Eksjö.nu och utses av Eksjö.nu och näringslivsenheten Eksjö kommun och delas ut på Internationella kvinnodagen.  Kriterier för priset:

Pristagaren är en förebild för andra genom att leda hållbart, med goda värderingar och med modet att våga tänka nytt. Genom sitt engagemang motiverar pristagaren sina medarbetare att arbeta mot samma mål. Pristagaren ska vara en god ambassadör för andra företagare i Eksjö kommun och en förebild för nästa generations chefer

Motivering

Sedan starten 2011 har Anna Ström och Linnéa Petersson drivit livsstilsbutiken Butik Paletti med passion, stark affärskänsla och nytänkande. I en värld där många talar om hållbarhet leder Anna och Linnéa verksamheten framåt utifrån en vision om ett hållbart samhälle, som konkret manifesteras genom att de endast erbjuder produkter som är bra för både människa och miljö. Ledarskapsduon inspirerar stort och påminner oss alla om vikten av att arbeta målorienterat och långsiktigt där leverantörer, kunder och medarbetare känner samhörighet och är delaktiga.

 

Tidigare pristagare

2022 Tove Frisk, Bruzaholms Bruk 
Med sitt stora engagemang för såväl den enskilda medarbetaren som för industrins utveckling i stort är Tove Frisk sedan länge en värdefull kraft inom näringslivet. En trygg person, som tar sig an nya utmaningar med ödmjukhet och målmedvetenhet, bygger laget framför jaget och vågar tänka nytt. Som ledare i industribranschen är Tove en stor förebild för många.

2020 Lotta Alexandersson, Frendo Mariannelund 
I år uppmärksammar vi Lotta Alexandersson som är delägare och hårt arbetande i familjeföretaget där Frendo i Mariannelund är en del. Lotta är dessutom på fritiden lokalt engagerad i bland annat Mariannelunds företagarförening där hon svingar ordförandeklubban!

2019 Susanne Stjernberg, Stjernbergs skafferi

Hon startade företaget som väldigt ung och hela tiden utvecklat verksamheten. Att driva kafé och bageri på en liten ort är en utmaning och jag tror inte att hon själv förstår hur mycket Stjernbergs skafferi betyder för samhället; som mötesplats, som livsnerv och det fantastiska att en liten ort som Mariannelund kan erbjuda det allra bästa av bröd, bakverk och mat lagad från grunden. Allt serverat med glädje, personlig omtanke och en hög servicenivå.
Det finns förstås en begränsad kundkrets och när stora företag flyttar (och lunchgästerna minskar) eller konkurrerande verksamhet öppnar märks det tydligt i ett litet samhälle. Men Susanne står stadigt kvar - och lagar allt från hemgjorda kroppkakor till egen ärtsoppa och pannkakor stekta med kärlek.