Årets Butik

Borg skor är Årets butik i Eksjö kommun 2023.
Kunderna nominerar den butik man bäst tycker uppfyller kriterierna:
Kundbemötande – Servicegrad – Sortiment – Öppettider – Butiksmiljö – Skyltning.
Vinnaren utses av styrelsen i Eksjö Handel. 

Motivering

”Med ett nischat koncept i en traditionell bransch har årets butik under många år levererat god service och bra produkter. De har en bred kundbas – inte bara i Eksjö – utan lockar besökare till vår vackra stad från när och fjärran. Kvalitet i alla led är en självklarhet för butiksägaren som tillsammans med sin personal har skapat en butik utöver det vanliga. Årets butik är Borgs skor.”

Tidigare pristagare

2022 Elgiganten Phonehouse
Med ett butikskoncept som fyller ett tomrum i Eksjö har årets vinnare blivit en självklar del av utbudet i staden. I den lilla butiken ryms ett enormt utbud av den senaste tekniken. Här finns plats för alla att ställa frågor om stort och smått och bemötandet är alltid på topp. Med tålamod, hög kompetens och enorm servicegrad har Eksjöborna tagit butiken till sina hjärtan och bland årets nominerade står Elgiganten Phonehouse som solklar vinnare. 

2021 Klädhuset
Med engagemang och passion har årets pristagare lyckats utveckla ett redan etablerat koncept. Klädhuset har under ånga år varit ett givet inslag i Eksjös handel. Med Jonas Stridh har, tillsammans med sin personal, utökat utbudet av välkända varumärken och jobbar kontinuerligt med att förnya inredning och upplägg i butiken. Med ett genuint intresse för kunden och en känsla för kvalitet, service och inspiration har Klädhuset lyckats attrahera både nya och befintliga kunder. Detta tillsammans med en tydlig linje i sin marknadsföring skapar en vilja att långsiktigt utveckla handeln i Eksjö.

2020 Oak lake Barbershop
Årets butik 2020 bidrar med en modern känsla i hjärtat av gamla stan. Inredningen är lika trendig som sortimentet och butiken lockar kunder från hela höglandet. Med genuint kundfokus och stort hantverkskunnande ser personalen till att ta hand om varje kund på bästa sätt. Butiken, som också är salong, drivs av en entreprenör som brinner för sin verksamhet och som alltid har kundens bästa i fokus. Årets butik 2020 är Oak Lake Barbeshop.

2019 Carlos

Att driva butik är en utmaning oavsett bransch och stad. Men årets butik visar att det finns en vilja att satsa på handeln i Eksjö. Med en genuin passion har årets pristagare lyckats förvalta arvet av en butik med anrik historia – en butik som alltid varit en god förebild för handeln i stan. I dag drivs butiken av tredje generationen inom samma familj. Med ett stort intresse för service, kvalitet och inspiration lyckas årets butik attrahera både befintliga och nya kunder – både de som finns lokalt och de som åker långt för att besöka sin butik.
Årets butik är Carlos.

2018 Blomsterboden
Årets butik startade redan 1956 och har drivits av de nuvarande ägarna sedan 1989. Butiken är inbjudande och ett föredöme för både Eksjö och hela landet med sin inspirerande interiör och sitt breda utbud av blommor och inredning. Årets butik är Blomsterboden som drivs av Anna och Pelle Nelzén. Med ett genuint driv och ett naturligt intresse för kundernas bästa har Anna och Pelle hela tiden utvecklat företaget. Butiken uppskattas både av lokala och regionala kunder, turister och av branschkollegor. I år tilldelades Blomsterboden titeln ”Årets handlare” i hård konkurrens med 112 andra Interflorabutiker.

2017 Eksjö Bokhandel
Med sina 174 år i staden Eksjö och med lång erfarenhet av att ha ett utbud som tilltalar alla; gammal som ung. Bokhandeln ser till att vi i Eksjö får komma på författarkvällar, blir uppdaterade på sociala medier och har möjlighet att vara med i deras kundklubb. Eksjö bokhandel möter upp turisterna med sina språkkunniga medarbetare. Genom bok och biblioteksmässan för de ut namnet Eksjö till hela bokintresserade Sverige.

2016 Otyg
Årets butik följer trender och årstider och utvecklas ständigt, samtidigt som de bevarar sin profil i Eksjö stad. En inspirerande butik och trivsam utemiljö som lockar kunder till Eksjö

2015 Elkedjan
Årets butik är ett lysande exempel på att det med ett genomtänkt sortiment, stora fackkunskaper och ett glatt leende går att locka till sig trogna kunder oavsett läge. Kundernas behov tillgodoses på ett föredömligt sätt, och med ett aktivt ledarskap har en lönsam verksamhet utvecklats.